6 antsvorio tipai: ką jie sako apie jūsų organizmą

Nutukimas gali būti įvairių ligų priežastimi, tačiau pirmiausia būtina žinoti, jog nutukimas gali būti skirtingas. Tik tuomet suvoksite, kaip tinkamai su juo kovoti.

Nutukimas gali būti skirtingo tipo.
Nutukimas gali būti skirtingo tipo.
Nutukimas gali būti skirtingo tipo.<br> 123rf nuotr. 
Nutukimas gali būti skirtingo tipo.<br> 123rf nuotr. 
Nutukimas gali būti skirtingo tipo.
Nutukimas gali būti skirtingo tipo.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 2:40 PM, atnaujinta Dec 14, 2018, 2:41 PM

1. Viso kūno nutukimas

Riebalų susikaupimas ant viso kūno pirmiausia sako, jog mėgstate skaniai pavalgyti. Persivalgymas – daugelio žmonių problema. Jo rezultatai netrukus tampa akivaizdūs. Būtina peržiūrėti savo mitybą. Jums taip pat padės stiklinė vandens, išgerta prieš valgį. Taip sumažės apetitas.

2. Nedidelis pilvukas

Didesnis pilvukas atsiranda tuomet, kai jausdami stresą, nerimą puolate valgyti. Pirmiausia reikėtų ne keisti mitybą, o vengti streso. Išmėginkite ramius pasivaikščiojimus, jogą.

3. Papildomi kilogramai ant klubų

Jei pastebėjote, jog jūsų klubai tapo pilnesni, pasitikrinkite, ar jūsų hormonų veikla neišėjo „iš rikiuotės“. Klubai stambesni gali tapti ir tuomet, jei jums menopauzė. Tuomet išeitis viena – daugiau fizinio aktyvumo.

4. Riebaliukai aplink pilvą

Jei papildomų kilogramų aplink pilvą susikaupė labai daug, jums gali tapti netgi sunku kvėpuoti. Kaip jų atsikratyti ir kas yra to priežastis? Netinkamas maistas. Keiskite mitybą, nes akivaizdu, jog vartojate per daug nesveikų produktų.

5. Stambios kojos

Šis nutukimo tipas paveldimas genetiškai, tačiau tai nereiškia, jog į problemą reikia žiūrėti pro pirštus. Nieko panašaus, kojos taps gražesnės, jei darysite vieną paprastą dalyką, – visuomet lipkite laiptais, daugiau vaikščiokite. Liftas galbūt yra patogesnis, bet tikrai ne sveikesnis pasirinkimas.

6. Didelis viršutinės kūno dalies nutukimas

Kad ir kaip sunku būtų pripažinti, tačiau jei pastebėjote, kad daug nereikalingų kilogramų susikaupė viršutinėje kūno dalyje, vadinasi, esate tinginys. Privalote atsikelti nuo sofos ir pradėti sportuoti. Pradžioje pasirinkite nedidelį fizinį krūvį ir palengva jį didinkite. Taip pat pamirškite sausainius ir saldainius – jie jums ne draugai, jei norite numesti svorio.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 8 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.