Paprastas būdas, kaip atsikratyti papilomų

Daugelis žino, kas yra papilomos iš savo patirties. Tai į karpas panašūs odos dariniai. Jų turi tiek vyrai, tiek moterys. Nors įprastai jos nekelia grėsmės sveikatai, tačiau daugelį erzina dėl neestetiškos išvaizdos.

 Papilomų atsikratyti galima panaudojus obuolių actą.<br> 123rf.com nuotr.
 Papilomų atsikratyti galima panaudojus obuolių actą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 12:56 PM

Dažniausiai papilomos susiformuoja pažastyse, kaklo ar kelių srityse. Tiesa, kartais jos gali atsirasti net ir ant akių vokų.

Priežastys, kodėl atsiranda papilomos, nėra iki galo aiškios. Manoma, kad dažniausiai jos susiformuoja paauglystėje.

Būdų, kaip jų atsikratyti yra ne vienas. Kai kurie medikai pataria jas šalinti chirurginiu būdu. Kiti – išbandyti vaistus ir įvairius tepalus.

Liaudies medicina taip pat turi pasiūlymą, kaip efektyviai atsikratyti papilomų. Ar jis iš tiesų veikia, sunku pasakyti, tuo įsitikinti gali tik šį metodą išbandęs žmogus.

Obuolių actas – būtent jį pataria naudoti liaudies medicinos šalininkai. Esą jis išdžiovina papilomas, kurios vėliau pačios nukrenta.

Jeigu norite išbandyti šį papilomų šalinimo būdą, suvilgykite vatos tamponėlį obuolių acte ir pridėkite prie vietos, kurioje yra papilomos. Palaikykite kelias minutes. Procedūrą kartokite 2-3 kartus per dieną.

Papilomos palaipsniui keis spalvą ir galiausiai turėtų nukristi. Tiesa, šis metodas netinka jeigu papilomos yra ant akių vokų arba prie lūpų. Tokiu atveju geriausia kreiptis į gydytoją.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2015 metų gruodžio 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.