Citrusinių vaisių rūgštis stimuliuoja virškinimą ir daro teigiamą įtaką lieknėjimo procesui.
Ką reikia daryti?
Perpjaukite citriną per pusę ir pusę jos išspauskite į stiklinę vandens. Vanduo turi būti kambario temperatūros.
Tokį vandenį gerkite prieš pusryčius, tai suaktyvins jūsų kūno medžiagų apykaitą ir padės atsikratyti perteklinių riebalų.
Tiesa, būkite atsargūs, jei jūsų skrandis jautrus, jei turite opų, metodo patartina vengti, vertėtų pasitarti su gydytoju, rašo justhealthylifestyle.com.
Stikline vandens su citrinos sultimis dieną pradėti ragina sveikuoliai. Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė būtent tokio gėrimo stikline pradeda ir kasdienį sulčių stovyklos meniu.
Legendinė Sofija Loren, iki garbaus amžiaus išlaikiusi pavydėtiną figūrą ir sveikatą, nuo pat jaunystės kasdien išgeria bent 4 stiklines mineralinio vandens su citrina. Po stiklinę prieš pusryčius ir pietus, dvi – prieš vakarienę.
Ajurvedos traktatuose rašoma, kad vienos citrinos sultimis, praskiestomis stikline šilto vandens, galima sureguliuoti skrandžio rūgštingumą ir net išsigydyti gastritą.
„Žmonės dažnai bijo vartoti citriną, nes mano, kad gali padidėti skrandžio sulčių rūgštingumas, tačiau išties citrina jį normalizuoja. Be to, šis vaisius didina kraujo šarmingumą.
Natūraliai kraujas ir yra labiau šarminis nei rūgštinis, bet žmonės valgo maistą su daugybe sintetinių priedų, kurie ardo organizmą, todėl pasikeičia ir kraujas.
Rūgščioje terpėje greičiau atsiranda onkologinių ligų užuomazgų. Į arbatžolių arbatą daug citrinos sulčių nepilčiau, nes rūgštis reaguoja su taninais ir gali didinti rūgštingumą. Sultis geriau vartoti su šiltu vandeniu, o arbatą pagardinti tik keliomis citrinos riekelėmis“, – lrytas.lt yra sakiusi D.Kunčienė.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų lapkričio 21 dieną.