Per kelis mėnesius atsikratė 15 kilogramų ir jie negrįžo – atskleidė sėkmės paslaptį

Norintys atsikratyti papildomų kilogramų imasi pačių įvairiausių priemonių. Vieni laikosi dietų, kiti sportuoja, treti derina abi šias veiklas. Tačiau neretai žmonės tikisi, kad tai, jog užsiima fizine veikla, jiems leidžia valgyti daugiau, rašė indy100.com.

Paprasčiausias būdas sumažinti svorį – mažiau valgyti.<br>123rf nuotr.
Paprasčiausias būdas sumažinti svorį – mažiau valgyti.<br>123rf nuotr.
Paprasčiausias būdas sumažinti svorį – mažiau valgyti.<br>123rf nuotr.
Paprasčiausias būdas sumažinti svorį – mažiau valgyti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-03-16 05:37, atnaujinta 2017-04-07 22:15

Visgi, vienintelis tikras būdas numesti antsvorį yra porcijų mažinimas. Taip yra užtikrinama, kad dienos metu daugiau kalorijų yra sudeginama, nei suvartojama.

Mokslininkai apskaičiavo, kad norint numesti pusę kilogramo riebalų reikia užlipti į 2500 aukštų pastatą, nubėgti 60 mylių arba 7 valandas be sustojimo kuopti tvartus. Taip yra todėl, kad riebalai turi aukštą energinę vertę – maždaug pusėje kilogramo riebalų yra apie 4000 kalorijų.

Taigi, net ir visa valanda intensyvaus sporto padeda atsikratyti vos 30 g grynų riebalų. Šis skaičius iš pradžių atrodo gerokai didesnis, kadangi treniruotės metu kartu su prakaitu yra prarandami ir kūne susikaupę skysčiai.

Deja, neretai vandens svoris netrukus sugrįžta. Tai gali demotyvuoti sportuojantį asmenį ar priversti jį manyti, jog kažką daro klaidingai. Laimei, tai yra netiesa – vien todėl, kad į organizmą grąžinome prarastus skysčius nereiškia, jog priaugome svorio.

Užtikrinus tinkamą mitybą, sudeginti riebalai taip greitai nesugrįžta. Sveikas suaugęs asmuo per dieną turėtų suvartoti tarp 1000 ir 2000 kalorijų. Mažiau nei 1000 kalrojų vartojantys asmenys gali jaustis mieguisti, silpni.

Pasak mokslininkų, tam kad per savaitę atsikratytumėte pusės kilogramų riebalų, kas dieną reikia suvartoti 600 kalorijų mažiau nei sudeginate. Tačiau, tai nėra taip paprasta, kaip atrodo – jūs jausitės alkani.

Nors alkis nebus nepakenčiamas, reikės išmokti jį kęsti. Kai kuriems padeda aplinkinių palaikymas, kiti užkandžiauja salierais, o treti nusiteikia, kad alkio pojūtis reiškia tirpstančius kilogramus.

Būtent pastarąjį būdą išbandęs Richardas Mulleris, 59 m., tikino, kad toks „riebalų tirpsmo“ įsivaizdavimas per 7 mėnesius jam padėjo atsikratyti 15 kilogramų riebalų. Jis nesportavo, niekaip nepadidino savo fizinio aktyvumo, o paprasčiausiai atsisakė pastovaus užkandžiavimo ir sočių pietų. Juos vyriškis pakeitė lengvu užkandžiu.

Pasak vyro, per šiuos kelis mėnesius jis atrado, kad dėl sumažėjusio svorio jam tapo lengviau vaikščioti, nebeskaudėjo sąnarių, o tai lėmė didesnį norą eiti pėsčiomis. Sveikatos problemos, kurias priskyrė senėjimui, taip pat išnyko.

Be to, vakarienės tapo daug skanesnės.

„Po to, kai nustojau nuolat užkandžiauti bei itin sočiai prisivalgyti per pietus, ėmiau iš naujo jausti alkį. Galiu pasakyti, kad mano vakarienės dar niekuomet nebuvo tokios skanios.

Šio gyvenimo būdo laikausi jau keturiolika metų. Praėjus maždaug dešimčiai ir vėl ėmiau valgyti sočius pietus, todėl 5 kg grįžo. Visgi, manau, kad tikrai verta išbandyti tai, kas atrodo savaime suprantama – tereikia mažiau valgyti“, – rašė Richardas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.