Švedų žurnalistės knygoje – naujas požiūris į maistą

Vienas raktas iš sveiko gyvenimo ryšulio – sveikas maistas. Šis faktas yra žinomas, tačiau kaip teisingai suprasti ir kasdienoje pritaikyti gausybę informacijos apie žarnyno sveikatą, autoimunines ligas, priešuždegimines dietas ir kokius maisto produktus valgyti, o kokių ne?

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 6, 2018, 2:03 PM

Kad valgant džiaugtųsi ne tik liežuvis, bet ir visas kūnas, švedų žurnalistės Lina Nertby Aurell ir Mia Clase, konsultuojamos garsaus mitybos specialisto, profesoriaus Stigo Bengmarko ir pasitelkusios nepamirštamą humoro jausmą parašė knygą „Food pharmacy / Maisto farmacija“.

Ši knyga apie žarnyno mikroflorą, gerąsias bakterijas ir uždegimus slopinantį maistą. „Food pharmacy / Maisto farmacija“ susidomėjo daugybė žmonių įvairiose pasaulio šalyje, o dabar knyga pasirodė ir lietuviškai (išleido Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla).

Prieš keletą metų autorės susidomėjo, kaip maistas veikia mūsų savijautą ir pasijuto sutrikusios. Naujoji tyrimų patirtis, vienur – dieta 5:2, kitur – dieta LCHF, su gausiu mitybos ekspertų būriu vargiai leido laviruoti tarp visų patarimų bei patyrimų. Tad jos nutarė pačios viską išsiaiškinti.

Nors jau seniai žinoma, kad mūsų kūne gyvena trilijonai bakterijų, bet tik visai neseniai mokslininkai įžvelgė gausios ir sveikos žarnyno mikrofloros svarbą. Šiandien vis geriau suvokiame bakterijų, žarnyno mikrofloros ir geros savijautos ryšį.

Žinoma, kad florą sudaro gerosios ir blogosios bakterijos ir kad pastarosios – potencialios ligų sukėlėjos. Gerosios ir blogosios bakterijos gali būti stipresnės arba silpnesnės, priklausomai nuo to, ką valgome. O per didelis kiekis blogųjų bakterijų sukelia chronišką uždegimą.

Knygoje „Food pharmacy / Maisto farmacija“ L. N. Aurell ir M. Clase kviečia mėgautis draugiškomis žarnyno bakterijomis, nuslopintu uždegimu, visiškai nauju požiūriu į maistą, sveika žarnyno mikroflora, stabiliu cukraus lygiu kraujyje ir galybe puikios energijos.

Autorės pasakoja apie priešuždegiminį „supermaistą“ ciberžolę, avokadą, gvazdikėlius, kopūstus, cinamoną ir žalius bananus. Pateikdamos daug šmaikščių ir naudingų patarimų jos dalijasi niekur negirdėtais „superreceptais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.