Skatina lietuvius kreipti didesnį dėmesį į ligų prevenciją – tai labai paprasta

Gyvenant pašėlusiu šių dienų ritmu mums lieka vis mažiau laiko pasirūpinti sveika gyvensena ir savo sveikatos profilaktika. Būtent dėl šios priežasties viename didžiausių Lietuvos prekybos centrų – Vilniaus „Akropolyje“ jau šį šeštadienį, balandžio 28 d., duris pravers dar viena „Sveikatinė“ – specializuota judėjimui skirtų prekių parduotuvė.

 Pats naujausias gaminys – kelio įtvaras „Fixalto“.
 Pats naujausias gaminys – kelio įtvaras „Fixalto“.
 „Sveikatinės“ konsultantės.
 „Sveikatinės“ konsultantės.
 Įžymūs prekių ženklai „Bauerfeind“.
 Įžymūs prekių ženklai „Bauerfeind“.
 Mažieji „Sveikatinės“ lankytojai.
 Mažieji „Sveikatinės“ lankytojai.
 Parduotuvių tinklo „Sveikatinė“ vadovė Rasa Sitkevičienė.
 Parduotuvių tinklo „Sveikatinė“ vadovė Rasa Sitkevičienė.
 R.Širvinskas–Makalius vienas iš pirmųjų lankytojų.
 R.Širvinskas–Makalius vienas iš pirmųjų lankytojų.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Apr 30, 2018, 4:24 PM, atnaujinta Apr 30, 2018, 4:34 PM

Šiuo žingsniu norima paskatinti lietuvius didesnį dėmesį atkreipti į ligų prevenciją, nes tai yra kur kas paprasčiau ir pigiau, nei jų gydymas, be to, investicijos į profilaktiką suteikia žymiai geresnę gyvenimo kokybę. Tai jau ketvirtoji „Sveikatinė“, įsikūrusi prekybos centre, o iš viso Lietuvoje jau veikia 11 „Sveikatinių“.

Parduotuvių tinklo „Sveikatinė“ vadovė Rasa Sitkevičienė teigė: „Vakaruose jau labai seniai yra įprasta rūpintis savo sveikatos profilaktika, o sveikas gyvenimo būdas toli gražu ne hobis, o natūralus įprotis. Labai džiaugiamės, kad sveikos gyvensenos įpročiai vis populiaresni ir Lietuvoje. Sulaukiame vis daugiau klientų, kurie ateina į „Sveikatines“ pasitarti, kaip galėtų išvengti traumų ir ligų.

Dažnai, norint įsigyti specifinių prekių, turi specialiai keliauti į kitą miesto galą. Svarstėme, kaip būtų galima priartėti prie šiuolaikinio nuolat užimto žmogaus, ir suteikti galimybę jam savo sveikata pasirūpinti „pakeliui“ – prekybos centrų darbo laikas ilgesnis, jie yra strategiškai patogiose vietose“.

Kaip tris pačias perkamiausias prekių grupes Rasa Sitkevičienė išskyrė profilaktines kompresines kojines, ortopedinius vidpadžius ir įtvarus. Pastaruosius žmonės perka arba jau patyrę traumas ir norintys apsaugoti sužeistą vietą bei paskatinti gijimą, arba sportininkai, iš anksto žinantys silpniausias savo vietas ir siekiantys išvengti populiarių sportinių traumų.

Tuo tarpu profilaktinės kompresinės kojinės ir vidpadžiai skirti ne tik sveikatos profilaktikai, bet ir kasdieninio mūsų gyvenimo patogumui. Profilaktinės kompresinės kojinės padeda išvengti kojų venų ligų, sumažina kojų nuovargį ir tinimą.

Šios kojinės rekomenduojamos visiems, kurių kojos dėl darbo specifikos tinsta ir nuvargsta – tai yra nuolat sėdintiems arba itin daug stovintiems ar vaikštantiems. Taip pat jos rekomenduojamos ilgų kelionių metų, o turintiems venų ligų paveldėjimo riziką – tiesiog privalomos.

„Teigiamu kompresinių kojinių poveikiu įsitikino ir kelionių guru – Rimvydas Širvinskas – Makalius, su kuriuo šiuo metu įgyvendiname bendrą edukacinį projektą „Keliauk patogiau“, – atskleidė R. Sitkevičienė.

Smagu, jog vis dažniau pasigirsta raginimų susirūpinti ne tik sveikatos profilaktikos prekėmis, bet ir aktyviais, sveikatai naudingais, tačiau visai nesudėtingais užsiėmimais. Pastaraisiais metais itin išpopuliarėjo paprasčiausias ėjimas – tai daug ištvermės nereikalaujantis, itin malonus laisvalaikio praleidimo būdas. Vaikščiojimas lauke padeda ne tik mūsų fizinei būklei, tačiau pakvėpavę grynu oru mes jaučiamės darbingesni, emociškai „lengvesni“.

Jau ne vienerius metus „Ėjimo varžybose“ dalyvaujanti „Ortopedijos technika“ medicinos registratorė Kristina Galaunienė pasakojo, kad prie šių ėjynių kasmet prisijungia vis daugiau darbuotojų – taip kolektyvas labiau susibendrauja, atranda daugiau bendrų temų. „Per pirmąjį ėjimą buvau užsibrėžusi nueiti 5000 žingsnių, bet kai kompanija gera, oras puikus, net nepastebėjau, kaip nužingsniavau visus 15 000! O dabar jau ruošiamės į Varėnos ėjimą gegužės 12-ąją“, – planuoja K. Galaunienė.

Pagrindinis tinklo „Sveikatinė“ siekis – padėti šiuolaikiniam nuolat skubančiam žmogui atrasti laiko pasirūpinti savo sveikata. Juk neretas ofise dirbantis žmogus per dieną nenueina net 1000 žingsnių, ką jau kalbėti apie minimaliai rekomenduotinus 10 000! Atpratus nuo bet kokio fizinio krūvio net paprastas pasivaikščiojimas gali tapti skausmingu.

Todėl rekomenduojama naudoti ortopedinius vidpadžius, kurie rūpinasi ne tik mūsų pėdomis, tačiau ir visa stuburo sistema. Jie palaiko pėdų skliautus, nukrauna aukščiau esančius sąnarius, tokiu būdu mažina pėdų nuovargį, saugo nuo kojų ir nugaros skausmo.

Norima paskatinti žmones kuo daugiau judėti, nes būtent fizinis aktyvumas – geriausia daugelio ligų profilaktika!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.