Ši priemonė gali padėti atkurti pažeistus plaukus ir sutabdyti jų slinkimą

Vienas iš populiariausių ingredientų, naudojamų kūno kremuose, šampūnuose ar kituose grožio produktuose, yra kokosų aliejus.

 Slenkantys plaukai ir išsišakoję jų galiukai vargina ne vieną moterį, ypač šaltuoju sezonu.<br> 123rf nuotr.
 Slenkantys plaukai ir išsišakoję jų galiukai vargina ne vieną moterį, ypač šaltuoju sezonu.<br> 123rf nuotr.
 Moterys jau daug metų naudoja kokosų pieną ir aliejų, kad išlaikytų savo plaukus švelnius, ilgus ir natūralios spalvos.<br> 123rf nuotr.
 Moterys jau daug metų naudoja kokosų pieną ir aliejų, kad išlaikytų savo plaukus švelnius, ilgus ir natūralios spalvos.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-10-10 11:14, atnaujinta 2022-11-08 11:39

Daugleyje šalių, ypatingai egzotiškose, moterys jau daug metų naudoja kokosų pieną ir aliejų, kad išlaikytų savo plaukus švelnius, ilgus ir natūralios spalvos.

Kokosų aliejus teikia daug naudos, tad štai kodėl turėtumėte jį naudoti ir jūs:

1. Apsaugo nuo plaukų slinkimo

Plaukų slinkimas gali būti sukeltas uždegiminių odos ligų, grybelinės infekcijos ir maistinių medžiagų trūkumo. Kokosų aliejuje gausu sveikųjų riebalų, kurie maitina plaukus ir galvos odą, kovoja su odos infekcijomis bei mažina uždegimą.

Naudojimui sumaišykite 2 arbatinius šaukštelius šalavijų aliejaus ir 3 valgomuosius šaukštus kokosų aliejaus.

Ant vidutiniškai įkaitusios viryklė pakaitinkite mišinį, kol viskas susimaišys. Leiskite mišiniui pravėsti ir išbandykite jį pirmiausia ant rankos odos. Tada prieš miegą aliejumi ištepkite visą galvą ir užsidėkite dušo kepuraitę, o ryte nusiplaukite.

2. Atkuria pažeistus plaukus

Palyginti su kitais aliejais, kokosų yra geriausias aliejus, kuris gali padėti atkurti pažeistus plaukus. Pavyzdžiui, juo galima tepti skilinėjančius plaukų galiukus, nors visada geriausia juos pakirpti kas 6 savaites.

3. Švelnina plaukus

Susigarbanoję plaukai dažnai išsausėja ir labai veliasi, o kokosų aliejus yra hidrofobinis. Tai reiškia, kad jis atskiria vandenį, bet išlaiko drėgmę, pabrėžė dailyhealthpost.com.

Ištrinkite galvą kokosų aliejumi ir palaikykite 10-15 min. Tada išsiplaukite galvą taip, kaip tai darote įprastai. Plaukai bus švelnūs tarsi šilkas. Taip pat prieš šukuojant galite patepti aliejumi suskilinėjusius galiukus, taip bus lengviau iššukuoti.

4. Kovoja su pleiskanomis

Pleiskanos yra dažna daugelio asmenų problema, kuri kyla dėl sausos odos ar grybelio. Taigi, kokosų aliejus iš tiesų gali panaikinti pleiskanas, kovodamas su grybeline infekcija bei drėkindamas sausą odą.

Sumaišykite po tiek pat kokosų ir ricinos aliejaus, masažuodami ištepkite galvą ir palikite 30 min., tada nuplaukite.

5. Naikina utėles

Utėlės netikėtai gali užklupti tiek mažus vaikus, tiek suaugusius. Dauguma priemonių, padedančių pašalinti utėles yra toksiškos, gadinančios plaukus bei dirginančios galvos odą. Todėl kokosų aliejus tam puikiai tinka, jis padengia utėles ir neleidžia joms kvėpuoti, todėl jos miršta.

Norėdami atsikratyti utėlių, ištepkite galvą kokosų aliejumi ir palaikykite keletą dienų. Kadangi jis greitai įsigeria į odą, vis pakartotinai ištepkite. Be to, į kokosų aliejų galite įlašinti arbatmedžio aliejaus, tai pridės tik dar daugiau naudos.

6. Apsaugo plaukus nuo žilimo

Pigmentinės ląstelės, esančios kiekviename plauko folikule, yra atsakingos už plaukų spalvą, o senstant vis daugiau tokių ląstelių miršta ir tampa mažiau veiksmingos.

Į kokosų aliejų įspauskite citrinos sulčių, sumaišykite ir masažuokite galvą po 15 min. kasdien. Tai pamaitins galvos odą ir apsaugos folikulus, todėl dar ilgai galėsite džiaugtis natūralia savo plaukų spalva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?