Gydytojas patarė: norėdami būti žvalūs nuo pat ryto imkite pavyzdį iš kačių

Atsikelti ryte – daugeliui nelengvas uždavinys, o dar sunkesnis – pasimankštinti ir dieną pradėti sveikai. Lietuvos olimpinės rinktinės rydytojas Dalius Barkauskas pataria keltis neskubant ir siūlo rytinės mankštos pavyzdį.

Katė bunda iš lėto rąžydamasi.<br> 123rf nuotr. 
Katė bunda iš lėto rąžydamasi.<br> 123rf nuotr. 
Lietuvos olimpinės rinktinės rydytojas Dalius Barkauskas pataria keltis neskubant ir siūlo rytinės mankštos pavyzdį.<br> Stop kadras.
Lietuvos olimpinės rinktinės rydytojas Dalius Barkauskas pataria keltis neskubant ir siūlo rytinės mankštos pavyzdį.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2018, 7:11 AM

Pasak gydytojo, pabusti turėtume be žadintuvo, tačiau dažniausiai mus žadina mobilaus telefono garsas. Tokiu atveju jis šalia lovos turėtų būti įjungtas skrydžio režimu.

Tačiau jei telefonas kraunamas, jo nereikėtų laikyti prie savęs – jis turėtų būti mažiausiai 2-3 metrus nuo mūsų.

D. Barkauskas pažymi, kad atsikeliant pats blogiausias dalykas, kuris gali ištikti – šokti iš lovos iš karto ir staiga. Kaip pavyzdį jis pateikė katino ritualą.

„Turbūt niekas nematėme taip iš ryto pašokančio katino. Iš gamtos mes turime mokytis. Jei pastebėsime, kaip bunda katė – ji bunda iš lėto rąžydamasi. Iš lovos, vaizdžiai tariant, reikėtų iš lėto išsiridenti ir išsiristi. Išsiritus – atlikti keletą amplitudinių kvėpavimo judesių, pasirąžant“, – sako D. Barkauskas.

Jis pastebi, kad daugelis iš mūsų tas kelias minutes ryte skiriame pagulėti lovoje, o ne pažadinti savo kūną. Tačiau tai gali būti naudinga žvalesniam rytui ir jūsų sveikatai.

Sporto laidos „Lietuvos mokyklų žaidynės“, kuri transliuojama šeštadieniais 11 val. per TV6, rubrikoje „Nekvieskite daktaro“ D. Barkauskas siūlo atlikti elementarius mankštos pratimus, kurie užims pora minučių.

Gydytojo patarimus ir mankštos pavyzdį žiūrėkite video reportaže:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.