Ministras A. Veryga atskleidė, kaip pats apsisaugo nuo gripo

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė, kad kol kas gripo jam pavyko išvengti. Ministras, garsėjantis sveikatingu gyvenimo būdu, pasidalino ir būdu, kaip ligos kol kas išvengė.

Aurelijus Veryga. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aurelijus Veryga. <br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 8:39 AM, atnaujinta Jan 17, 2019, 9:00 AM

„Kol kas, ačiū Dievui, sekasi gripo išvengti. Aš pasiskiepijau, o ryte dar ir grūdinuosi kontrastiniame duše. Gerai įšylu, o tada palendu po lediniu vandeniu“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė sveikatos apsaugos ministras A.Veryga.

Jis tvirtino, kad nebijo skiepų kaip dalis visuomenės. „Man kadangi yra tekę ragauti mokslo, tai juo ir tikiu, o ne išsigalvojimais“, – sakė A.Veryga.

Šios savaitės pradžioje sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir toliau didėja, pranešė Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai. Ypač didelis sergamumas yra Kauno ir Alytaus administracinėse teritorijose.

Gripo atvejų per savaitę išaugo daugiau nei dvigubai. Praėjusią savaitę nustatyti 1,7 tūkst. gripo atvejai, savaite anksčiau jų buvo 775.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.