Patarė, kaip iki vasaros numesti 8 kilogramus: tai tikrai paprasta

Ar svajojate atsikratyti antsvorio, nealindami organizmo? Žinomas asmeninis treneris ir Lrytas.tv laidos „Virtuvės revizija“ vedėjas Paulius Ratkevičius dalijasi puikia motyvacine sistema, kuri gali padėti iki vasaros atsikratyti net 8 kilogramų! Tad kaip tai veikia?

Numesti 8 kilogramus iki vasaros – įmanoma misija.<br>123rf nuotr.
Numesti 8 kilogramus iki vasaros – įmanoma misija.<br>123rf nuotr.
Asmeninis fitneso treneris laidos „Virtuvės revizija“ vedėjas Paulius Ratkevičius siūlo nepamiršti gerti vandens.
Asmeninis fitneso treneris laidos „Virtuvės revizija“ vedėjas Paulius Ratkevičius siūlo nepamiršti gerti vandens.
P.Ratkevičius vakarienei siūlė nesirinkti daug angliavandenių ar transriebalų turinčių produktų.<br> 123rf nuotr. 
P.Ratkevičius vakarienei siūlė nesirinkti daug angliavandenių ar transriebalų turinčių produktų.<br> 123rf nuotr. 
Numesti 8 kilogramus iki vasaros – įmanoma misija.
Numesti 8 kilogramus iki vasaros – įmanoma misija.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 19, 2019, 8:35 AM

„Iki vasaros atsikratyti 8 kilogramų yra ganėtinai paprasta, tiesiog reikia šiek tiek disciplinos ir savikontrolės. Pakalbėkime apie konkrečius veiksmus, kaip tai padaryti“, – siūlė treneris.

Visi puikiai žino, kad valgymas dažnai ir ne po daug yra tiesiausias kelias į lieknesnes kūno formas, tačiau kaip tai veikia? Paulius teigia, kad labai svarbu nuosekliai maitintis.

„Tai labai susiję su alkio jausmu, kuris išsivysto negavus maisto daugiau nei 4 val. Dažnai tie, kurie turi antsvorio, valgo du arba tris kartus per dieną: pusryčius (dažnas net ir jų nevalgo), pietus, apie 12 val., o po to seka vakarienė – 19-20 val., o jei po darbo keliaujate ir į sporto klubą, vakarienė valgoma ir 21 val.

Iki to laiko jūs jaučiatės toks alkanas, kad sunkiai kontroliuojate, ką dedate į burną. Tiek iš savo, tiek iš kitų patirties pastebiu, kad toks laiko tarpas, kuomet nevalgote 7-9 val., yra pražūtingas ir labai stipriai prisidedantis prie augančių kilogramų.

Norint, kad vakare pakaktų nedidelės ir sveikos maisto porcijos pasisotintimui, reikėtų visą dieną laikytis tam tikro režimo ir aprūpinti organizmą reikalingomis medžiagomis, antraip, vakare šluosite šaldytuvą, kol pasijausite sotus.

Po tokios mitybos nenuoseklumo normalu, jog sekantį rytą alkio nejaučiate ir pusryčius praleidžiate, nes jų tiesiog nesinori.

Tačiau įtraukus porą sveikų užkandžių tarp pietų ir treniruotės arba vakarienės, nebereikia vakare kovoti su savimi, nes alkis tiesiog būna gerokai mažesnis.

Tokiu paprastu būdu subalansavę mitybos režimą greitai pastebėsite, kad kilogramai tirpsta.

Žinoma, patariu rinktis natūralius produktus, o vakarienei nesirinkti daug angliavandenių ar transriebalų turinčių produktų“, – priminė P.Ratkevičius.

Daugelis nuvertina ir pastovų vandens gėrimą. Tačiau, anot trenerio, metant svorį tai yra ypač svarbu, nes kiekvieną kartą panorėję valgyti ir išgėrę didelę stiklinę vandens, 20-30 min. jausite sotumą. Taip be didelių kančių sulauksite sekančio valgymo.

Kitas labai svarbus aspektas – fizinis krūvis.

„Rekomenduočiau aktyviai judėti tris kartus per savaitę, treniruojant visą kūną. Padalinkite treniruotę į kardio- ir jėgos pratimus. Kaskart sportuodami įtraukite vis daugiau skirtingų raumenų. Taip sudeginsite daugiausia kalorijų, bet nenuvarginsite konkretaus raumens. Tai ypač svarbu naujokams, bet tinka ir pažengusiems.

Taip pat labai svarbu susidaryti svorio metimo grafiką. Iki vasaros liko 16 savaičių, o numesti pusę kilogramo per savaitę yra tikrai paprasta, tad rekomendaciją būtų susikurti lentelę iš trijų grafų: pirmoje turi būti nurodyta data, kuri suskirstyta kas savaitę iki vasaros, antroje grafoje – pageidaujamas svoris kiekvieną savaitę (po -0,5 kg per savaitę), trečia grafa skirta jūsų esamam svoriui. Ją pildysite kiekvieną savaitę pasisvėrę ir fiksuosite kūno svorį.

Jei savaitinio normatyvo neįvykdote, susigalvokite nuobaudą, kad sekančią savaitę grafiko pavyktų laikytis pagal planą.

Mano siūloma nuobauda būtų iškrovos diena ateinančią savaitę arba papildomas 2 valandų spartus pasivaikščiojimas. Taip sekdami save lengvai pasieksite tikslo, o ir patys būsite laimingi matydami konkrečius rezultatus“, – neabejojo Paulius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.