Veido bėrimo vieta atskleidžia sveikatos problemas: nedelskite pasitikrinti

Jeigu tam tikrą jūsų veido dalį nusėjo spuogai – tai nebūtinai reiškia tiesiog riebią odą. Alternatyviosios medicinos specialistai įsitikinę, kad bėrimai ant tam tikrų veido sričių gali nurodyti į labai konkrečias sveikatos problemas.

Bėrimai ant tam tikrų veido sričių gali nurodyti į labai konkrečias sveikatos problemas.<br>123rf nuotr.
Bėrimai ant tam tikrų veido sričių gali nurodyti į labai konkrečias sveikatos problemas.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 22, 2019, 11:19 AM

Spuogų atsiradimą nulemia daugybė veiksnių, tarp jų ir stresas, mityba, dehidratacija, alergijos. Tačiau, žinoma, visų pirma kalčiausi hormonai. Androgenai, kurie gaminami antinkščiuose ir kurių gamybą paskatina stresas. Streso metu šių hormonų pasigamina daugiau ir dėl to gali suaktyvėti riebalų liaukos veikla. Tai pat streso metu išsiskiria tam tikros medžiagos, kurios tiesiogiai jungiasi prie riebalų liaukos receptorių ir duoda jai signalus.

Kinų medicinoje spuogai aiškinami kaip sistemos, kontroliuojančios odos, plaučių ir inkstų sveikatą, išsibalansavimo pasekmė.  Tai reiškia, kad odą veikia bendri hormonų svyravimai, kurie lemia riebalų išskyrimą ir odos PH, taip paskatindami bakterijų dauginimąsi ir porų užsikimšimą. 

Tad pagal kinų mediciną, ne pati oda būna problemiška, o ji tik atspindi pusiausvyros sutrikimus organizmo viduje.

Jei beria nosį

Nosis yra sritis, kurioje gali kilti spuogai dėl prastos mitybos ir virškinimo problemų. Toksinai, hormonų, laisvųjų radikalų perteklius sukelia uždegimą ir spuogus ant nosies.

Jei beria kaktą

Tai taip pat byloja apie prastą mitybą ir per daug riebalų maiste, per mažai išgeriamo vandens ar net per mažai miego. Valgykite mažiau apdorotą maistą, valgiaraštyje sumažinkite riebalų. Spuogų taip pat galima sumažinti geriant daug vandens, kiekvieną naktį išmiegant bent po 8 valandas.

Jei beria skruostus

Tai ženklas, kad valgote per daug pieno produktų, jus kamuoja stresas arba alergijos. Tai gali būti kvėpavimo sistemos streso pasekmė. Rūkymas arba alergijos gali būti svarbus veiksnys.

Jei beria aplink burną ir smakrą

Taip dažniausiai nutinka dėl hormonų pokyčių ir streso. Tai taip pat gali byloti apie sutrikusią inkstų veiklą. Skysčių trūkumas gali sutrikdyti pusiausvyrą inkstuose ir pasireikšti bėrimu ant smakro. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į naudojamą kosmetiką. Dar bėrimą aplink lūpas gali išprovokuoti dantų pasta su fluoru.

Jei beria kaklą

Odos pakitimai ant kaklo perspėja apie hormonų disbalansą. Kreipkitės į gydytoją, atlikite jo nurodytus tyrimus. Jeigu didesni pakitimai nebus nustatyti, galite taip pat keisti savo gyvenimo įpročius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.