Gydytoja perspėjo dėl šios procedūros – gresia baisios komplikacijos

„Pamirškite kreminę pudrą ir mėgaukitės skaisčia veido oda!“ – žada salonai, atliekantys naują grožio procedūrą. Bet ar tikrai ją atlikus nesusidursite su papildomomis problemomis? Ką apie tai mano gydytojai? Pasirodo, procedūra gali būti ir pavojinga.

Procedūrą atliekančios specialistės žada lygesnę, dailesnę odą.<br> 123rf nuotr.
Procedūrą atliekančios specialistės žada lygesnę, dailesnę odą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 8:22 PM, atnaujinta Apr 12, 2019, 10:25 AM

„BB Glow“ – tai veido tonavimo procedūra. Jos metu į veidą įvedamas BB serumas su atspalviu, todėl, kaip tvirtinama, po procedūros veidas atrodo lygesnis, dailaus atspalvio. Žadama, kad strazdanos, aknė ir įvairios dėmelės taps mažiau pastebimos, atspalvis suvienodės, dings papilkėjimas.

Procedūros kaina – maždaug šimtas eurų. Visuose ją pristatančiuose puslapiuose rekomenduojama procedūrą atlikti 3-4 kartus, kad efektas būtų ryškesnis ir ilgalaikis. Lygi, skaisti, tarsi kremine pudra padengta oda – štai, koks rezultatas turėtų pradžiuginti moteris.

Žalias veidas?!

„Adatėlės labai mažos, todėl procedūra neskausminga“, – tikinama daugelyje ją atliekančių kosmetologių aprašymuose. Tačiau spalvos – ar, šiuo atveju, BB kremo – įvedimas į odą pasekmės nėra tokios nekaltos.

Pavyzdžiui, kai žmogui atliekama antakių mikropigmentacija, spalva juk nėra amžina. Per porą metų ji išblunka. Kas žino, kaip po tonavimo blukdamas atrodytų veidas?

Medicinos mokslų daktarė, gydytoja dermatovenerologė Gintarė Linkevičiūtė teigė, kad sunku numatyti tokios naujos procedūros rezultatus.

„Gali būti ir spalvos pokyčių. Tai – komplikacija „išeidinėjant“ spalvai. Gali pasirodyti netgi žalias pigmentas, nelaukti atspalviai“, – perspėjo G.Linkevičiūtė.

Geležis iš Korėjos

Įdomu tai, kad apie šią procedūrą dar nėra jokių mokslinių straipsnių, nebuvo atlikti sveikatos tyrimai. Taigi, neaišku, kaip ji iš tiesų paveikia moters odą.

„Mokslinių publikacijų šia tema visiškai nėra. Tai visiškai nauja ir kažkokių mokslu pagrįstų įrodymų, kaip tai veikia ir kokia procedūros nauda – nėra. Yra tik keli amerikiečių gydytojų dermatologų pasisakymai.

Kas gali būti, įvedus į odą nežinomų, neištirtų medžiagų? Galimos didelės komplikacijos. Granulomos – kieti uždegiminiai mazginiai dariniai, kai organizmas į įvestą medžiagą sureaguoja kaip į svetimkūnį. Gali ištikti kontaktinė alergija medžiagai, kadangi procedūroje naudojamas geležies sulfatas. Veido paraudimas, pigmentacija, pleiskanojimas...

Nė vienam iš artimų žmonių tokios procedūros nerekomenduočiau, pati jos nesidaryčiau. Nežinome vėlesnių procedūros rezultatų. Medžiagos jai atlikti siunčiamos iš Kinijos, Korėjos... Kas svarbiausia, neatlikti jokie tyrimai ir ši procedūra nepatvirtinta Jungtinių Amerikos Valstijų maisto ir vaistų kontrolės tarnybos. Geriau nerizikuoti“, – patarė gydytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.