Atskleista švytinčios odos paslaptis: sausėjimą, riebalavimąsi ir užsikimšusias poras pamiršite

Vasara ir itin karšti, saulėti orai – išbandymų metas odai. Oda arba pernelyg išsausėja, arba kamuoja riebalavimasis. Ką daryti?

Kosmetologai ir grožio specialistai pataria, kad svarbiausia neapsunkinti odos, naudoti lengvesnę kosmetiką.<br> 123rf nuotr.
Kosmetologai ir grožio specialistai pataria, kad svarbiausia neapsunkinti odos, naudoti lengvesnę kosmetiką.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2019, 12:16 PM

Veido odą svarbu taisyklingai kasdien ryte ir vakarą prausti su valikliu ir prausikliu, nes vasaros laikotarpiu veido oda labiau prakaituoja, užsiteršia.

Kosmetologai ir grožio specialistai pataria, kad svarbiausia neapsunkinti odos, naudoti lengvesnę kosmetiką. Ypač svarbu odą saugoti nuo saulės spindulių naudojant kremus su SPF apsauga.

Saulėtomis dienomis reikėtų naudoti vadinamuosius BB ar CC kremus, nes į jų sudėti įeina veido kremas ir SPF apsauga ir lengvas atspalvis, tad tai yra ideali priemonė ir atostogų metu. 

Sausai odai rekomenduojama naudoti veido kremus su lengvai maitinančiomis savybėmis. Puikus sprendimas papildomam odos drėkinimui purškiama priemonė – drėkiklis.

Veido kaukės sausiaodžiams būtinos kas savaitę, tiek drėkinančios, tiek maitinančios, o tonizuoti odą galima su namuose paruoštais tonizuojančiais ledukais.

O riebią odą svarbu valyti ir šveisti. Ideali papildoma vasaros priemonė – giluminis porų valiklis, kuri reikėtų naudoti 1-2 kartus į savaitę. Kasdieninis kremas turi būti gelinės konsistencijos, serumas parinktas pagal odos problemą.

Vasarai puikiai tinka vitamino C serumas, kuris stiprina kapiliarus, sumažina pigmentaciją, jaunina odą. Tiesa, iš karto pasitepus nereikėtų degintis saulėje.

Mišriai odai taip pat tinka giluminis porų valiklis, kremas gelinės konsistencijos ir serumas su vitaminais C ir E. Valyti odą reiktų su prausimosi geliu arba pūtomis, tonizuoti reikėtų su toniku arba purškiamu vandeniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?