Lieknėjimo istorijos sudomino tūkstančius: pasirinko sveikatos ir geros savijautos kelią

Jūsų gyvenimą kartino antsvoris ir prasta savijauta? Pasirinkote sveikesnę mitybą ir geresnės savijautos kelią ir pasiekėte pirmųjų rezultatų? Portalas lrytas.lt kvietė su skaitytojais spalį dalytis savo sėkmės istorijomis.

 Lrytas.lt montažas.
 Lrytas.lt montažas.
Antrosios vietos nugalėtoja Jūratė Raškevičienė ėmėsi sveikos mitybos kelio, atsikratė sveikatos problemų ir 20 kg.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Antrosios vietos nugalėtoja Jūratė Raškevičienė ėmėsi sveikos mitybos kelio, atsikratė sveikatos problemų ir 20 kg.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Trečiosios vietos nugalėtoja Inga Žilinskienė atsikratė 30 kilogramų ir gali pasigirti kur kas geresne savijauta.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Trečiosios vietos nugalėtoja Inga Žilinskienė atsikratė 30 kilogramų ir gali pasigirti kur kas geresne savijauta.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Portalo lrytas.lt konkurso „Lieknėk sveikai“ nugalėtoja tapo Vilma Žvirzdinaitė, surinkusi 392 skaitytojų balsus. Moteris atsikratė net 30 kg.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Portalo lrytas.lt konkurso „Lieknėk sveikai“ nugalėtoja tapo Vilma Žvirzdinaitė, surinkusi 392 skaitytojų balsus. Moteris atsikratė net 30 kg.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 4, 2019, 3:11 PM, atnaujinta Nov 4, 2019, 3:33 PM

Taip pat kvietė specialistus papasakoti apie dažniausias lieknėjimo klaidas ir antsvorio nulemiamas problemas.

Šios temos ir lieknėjimo istorijos sulaukė didžiulio skaitytojų susidomėjimo, publikacijos skaitytos daugiau nei 200 tūkst. kartų. 

Portalo lrytas.lt konkurso Lieknėk sveikai“ nugalėtoja tapo Vilma Žvirzdinaitė, surinkusi 392 skaitytojų balsus.

Jauna moteris atsikratė net 30 kg, tačiau pati sako, kad tai – dar ne galutinis rezultatas.

„Prieš šiek tiek daugiau nei 7 mėnesius pradėjau savo kelią gražesnės savęs link. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai jaučiausi blogai, nemylėjau savęs. Šiai dienai atsikračiau 30 kilogramų (iš 98 kg. į 68 kg.). Savo požiūrį į mitybą pradėjau keisti savo jėgomis, t.y. skaityti ir domėtis, kas iš viso yra ta sveikesnė mityba ir taip pamažu formavau savo maisto racioną. Pirmiausia atsisakiau visų baltų miltų gaminių (balta duona, bandelės, batonas, makaronai ir t.t), padažų, keptų bulvių patiekalų (nors ir virtų labai retai tevalgau), pridėtinio cukraus, visų saldumynų (neliko jokių saldainių, sausainių, pyragaičių, sūrelių ir t.t.), gazuotų, saldintų gėrimų ir alkoholio.

Atsisakytiems produktams stengiausi surasti sveikesnes alternatyvas. Pradėjau taikyti esminę taisyklę: angliavandeniai valgomi tik pirmoje dienos pusėje, po pietų – baltymai ir daržovės. Taip pat stengiuosi valgyti tuo pačiu laiku, sumažinau porcijas, geriu daugiau skysčių, nebevalgau likus 3-4 val. iki miego. Nuo pat savo kelio pradžios pradėjau sportuoti sporto salėje. Iki tol bandžiau lankyti grupines treniruotes, bet, matyt, buvo per mažai noro ir pastangų kažką savyje pakeisti. Dabar sportuoju 2-3 kartus per savaitę pagal trenerės sudarytą programą. Jaučiuosi puikiai, pagražėjo ne tik išvaizda, bet dingo ir nugaros skausmai, išnyko nepasitikėjimas savimi“, – savo istoriją konkursui aprašė Vilma.

Vilmą portalas lrytas.lt apdovanoja pakvietimais į lapkričio 22 dieną vieno romantiškiausių atlikėjų ir dainų autorių Chrisas de Burgho vienintelį pasirodymą Baltijos šalyse Kauno „Žalgirio“ arenoje. Taip pat nugalėtojai įteikiami „Biofarmacijos“ įsteigti prizai.

Antros vietos nugalėtoja, surinkusi 260 balsų, tapo Jūratė Raškevičienė. Moteris ėmėsi sveikos mitybos kelio, atsikratė sveikatos problemų ir 20 kg.

„Niekada antsvoris man netrukdė, nes save ramindavau posakiu: mylimo kūno turi būti daug. Paslapčiomis pagalvodavau, kaip smagu būtų atsikratyti antsvorio, bet tai juk ne man, aš tai nesugebėsiu, esu per silpna, aš neturiu tiek valios ir kt. Dažnai naršydavau įvairiose feisbuko grupėse, skaitydavau kitų žmonių pasiekimus ir didžiuodavausi, bet pati pastangų tam nedėdavau. Pradėjau sportuoti, nors tai darydavau per prievartą, nes kartu sportuodavo ir mano dukra.

Tikėjausi, kad jau dabar, tai tikrai svoris man nukris, bet ir vėl tekdavo nusivilti. Mano didysis pasimėgavimas maistu būdavo nuo 18 val., nes visada akcentuodavau, jog dienos metu pavalgyti laiko aš neturiu. Prieš metus laiko aš vėl pabandžiau sugrįžti į sporto salę. Prisimenu, kaip vakare „kietai“ pavalgiusi, aš prisiminiau trenerės Gabrielės žodžius – „Nenumesi svorio, jeigu pirmiausia nepakeisi savo mitybos iš nesveikos į sveiką. Galiu padėti sudaryti tau mitybos planą! Pabandyk!“.

Ir vieną dieną aš pagalvojau, juk mano dukra sudarinėdama mitybos planus padeda kitiems žmonėms, kodėl aš negaliu pabandyti laikytis jos plano, tik pabandyti. Man atėjo suvokimas, jog jeigu man 38-eri ir lipdama laiptais uždūstu, tai jau kažkas ne taip. Aš sutikau išbandyti mitybos planą! Kiekvieną vakarą aš gamindavausi sau atskirai maistą ir tvirtai laikiausi užsibrėžto tikslo. Kada pradėjo kristi man svoris, aš didžiavausi ir džiaugiausi savimi, kad man pavyko. Dabar sveika mityba tapo visos mūsų šeimos įpročiu“, – konkurso aprašyme rašė moteris.

Išsamią jos istoriją galite perskaityti paspaudę nuorodą žemiau.

J. Raškevičienė apdovanojama knygyno „Vaga“ ir „Biofarmacijos“ įsteigtais prizais.

Trečiosios vietos nugalėtoja, surinkusi 227 balsus, tapo Inga Žilinskienė. Moteris atsikratė 30 kilogramų ir gali pasigirti kur kas geresne savijauta.

„Savo lieknėjimo kelionę pradėjau užsisakiusi mitybos planą iš Gabrielės Raškevičiūtės. Vis stebėdavau kaip kitoms moterims ir merginoms puikiai sekasi mest svorį, o as vis nesugebėdavau pradėt sveikesnio ir lengvesnio rytojaus. Buvau priklausoma nuo cukraus (bandelių, pyragų, saldainių ir pan). Bet vieną dieną išaušo ta diena , kai nebegalėjau žiūrėti į save veidrodyje.

Supykau ant savęs ir pradėjau lieknėjimo kelionę! Ir štai po 6 mėnesių pirmieji dideli pokyčiai! -30kg! Dar tikrai yra papildomų kilogramų, kuriuos reikia numest, tad vis dar judu i priekį! Be savo trenerės, kuri sudarė tobulą planą, motyvavo kaskart kai darėsi sunku ir kuri motyvavo pradėt sportuot, nebūčiau nieko pasiekusi! Jei galiu aš tai gali kiekviena(-as)!“ – rašė moteris.

Išsamią jos istoriją galite perskaityti paspaudę nuorodą žemiau.

I.Žilinskienė taip pat apdovanojama knygyno „Vaga“ ir „Biofarmacijos“ įsteigtais prizais.

Likusios istorijos laimi „Biofarmacijos“ įsteigtus prizus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.