Atskleidė, kam reikia daugiau miego – vyrams ar moterims

Ar kada nors susimąstėte, kad miego poreikis gali priklausyti ne tik nuo amžiaus, bet ir nuo lyties? Bent jau taip teigia vienas mokslininkas. 

Miego specialisto Jimo Horne'o teigimu, moterys linkusios daryti daug darbų vienu metu, todėl jos labiau pavargsta ir jų miego poreikis yra didesnis. <br> 123rf nuotr.
Miego specialisto Jimo Horne'o teigimu, moterys linkusios daryti daug darbų vienu metu, todėl jos labiau pavargsta ir jų miego poreikis yra didesnis. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2020, 8:21 PM, atnaujinta Jan 3, 2020, 10:03 PM

Miego specialisto Jimo Horne'o teigimu, moterys linkusios daryti daug darbų vienu metu, todėl jos labiau pavargsta ir jų miego poreikis yra didesnis. 

J.Horne'o pareiškimai sukėlė ginčus dėl jo miego sampratos visame pasaulyje (dėl požiūrio, kad moterims ir vyrams reikia skirtingo poilsio laiko).

„Taip, kalbant apie miegą, moterys susiduria su daugiau išūkių nei vyrai. Moterims reikia daugiau laiko, kad užmigtų. Joms kyla didesnė nemigos rizika“, – paaiškino miego ekspertas dr. Ashrafas Elsayeghas, „Practical Sleep Solutions“ diagnostikos gydytojas. 

A.Elsayeghas yra pirmosios virtualios miego tyrimų klinikos Kalifornijoje „Practical Sleep Solutions“ diagnostikos ekspertas. Kompaniją įkūrė Michaelas Asaly, siekdamas, kad žmonės, norėdami spręsti problemas, susijusias su nemiga, galėtų nebrangiai ir greitai tai atlikti. 

„Kiekvienas turėtų turėti galimybę gerai išsimiegoti. Miegas būtinas norint pailsėti. Tai yra būtina sveikos gyvensenos dalis tiek moterims, tiek vyrams. Remiantis mūsų tyrimais, moterims kyla didesnė sveikatos problemų rizika dėl miego trūkumo. 

Joms kyla didesnė diabeto, širdies ligų ir depresijos rizika. Mūsų tyrimas rodo, kad moterims reikia daugiau miego. Moterų miegą neretai sutrikdo sutuoktiniai. Jei vyras knarkia, pažadina savo žmoną“, – tvirtino M.Asaly.

Parengta pagal newtheory.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?