Kosmetologė: pavasaris – laikas, kai odai mūsų meilės reikia labiausiai

Oda yra mūsų drabužis, kuriuo būtina nuolatos rūpintis ir jį tausoti bei saugoti. Ypač dabar, pavasarį, kai esame nuvargę po žiemos, oda papilkėjusi, jai trūksta vitaminų, kurių vasarą, beje, gauname natūraliai, daug būdami gryname ore bei valgydami šviežius vaisius ir daržoves. Dabar tas laikas, kai odai reikia mūsų pagalbos, ir mes privalome perskaityti jos siunčiamus signalus bei pasirūpinti visais poreikiais.

Oda yra mūsų drabužis, kuriuo būtina nuolatos rūpintis ir jį tausoti bei saugoti.<br>123rf nuotr.
Oda yra mūsų drabužis, kuriuo būtina nuolatos rūpintis ir jį tausoti bei saugoti.<br>123rf nuotr.
Kosmetologė Andrėja Krasnevičienė <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kosmetologė Andrėja Krasnevičienė <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kosmetologė Andrėja Krasnevičienė <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kosmetologė Andrėja Krasnevičienė <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gintarė Rožėnė

Apr 7, 2021, 9:20 AM

Daugiau nei 20 metų kosmetologe dirbanti Andrėja Krasnevičienė nuo mažų dienų augo su kosmetika – jos tėvai turėjo įmonę, kuri prieš gerus du dešimtmečius į Lietuvą atvežė daug pasaulinio lygio kosmetikos. Mergina nuolat padėdavo tėvams, buvo apsupta kremų, serumų, losjonų, ir ilgainiui nutarė prisidėti prie šeimos verslo. Jai pradėjo patikti padėti moterims grąžinti jaunystę, puoselėti ją.

A. Krasnevičienė sako, kad laikai labai pasikeitė – seniau visa odos priežiūra buvo atliekama rankomis, o dabar kone kiekviena specialistė turi vienokį ar kitokį aparatą, kuriuo ir darbuojasi. „Viena vertus, aparatai, aparatinės procedūros yra tikra inovacija. Be jų mes niekada ir jokiais būdais nepadarytume tokių procedūrų, kokias galime atlikti dabar – jokios rankos giliai į odą nepadės prasiskverbti kremams, serumams ar kitoms būtinoms medžiagoms.

Kita vertus, odos masažas rankomis – tai didžiulis malonumas ir odos palepinimas, kurį atliekant reguliariai rezultatai labai džiugins. Viskas priklauso nuo paciento norų ir turimo laiko – vienos moterys skuba ir nori greitesnio rezultato, tad joms parinksiu vienokias procedūras, moterims, kurios turi daugiau laiko ir gali dažniau apsilankyti klinikoje, siūlysiu visai kitokias jų poreikius ir odos būklę atitinkančias procedūras“, – pasakoja „Nordclinic“ kosmetologė Andrėja ir primena, kad jau seniai būtina pamiršti mechaninį veido valymą, nors jį kai kurios specialistės vis dar atlieka.

„Tokį veido valymą turbūt tikrai galima pavadinti savotišku odos traumavimu. Spuogai ir inkštirai spaudinėjami, gali atsirasti randelių, o oda gauna „signalą“ gaminti dar daugiau riebalo, kuris kemša poras. Moterys jau po dviejų savaičių vėl skundžiasi nešvaria veido oda ir vėl keliauja pas tą pačią kosmetologę valytis veido mechaniniu būdu. Tai tarytum užburtas ratas, iš kurio labai sunku išsivaduoti“, – sako A. Krasnevičienė ir pataria prieš pasirenkant odos priežiūros specialistą pasieškoti informacijos, tačiau vertinti ją kritiškai, atsirinkti, kas tinka būtent jums. Galiausiai apsilankyti ir pajausti, ar šis specialistas girdi jus ir supranta.

Veido odos priežiūra – daug dėmesio reikalaujantis procesas

Specialistė pasakoja, kad neretai pacientai atsiliepimų apie meistres ar jų atliekamas procedūras ieško internete. Viena vertus, tai gerai, nes čia galima rasti daug informacijos, bet ji gali ir klaidinti.

„Paskaitykime vienos aparatinės procedūros aprašymą: „Dermabrazija – neskausminga, aparatinė veidą tausojanti kosmetinė procedūra, kurią galima būtų vadinti moderniu veido valymu. Dermabrazija atliekama naudojant specialias deimantų kristalais dengtas šveičiančias plokšteles bei vakuumą.“

Toks aparatas – iš tiesų nemenka investicija, tačiau jei specialistas nemokės juo naudotis ar norės siūlyti tokią procedūrą, bet, pavyzdžiui, iš nežinojimo pataupys ir įsigis pigesnį aparatą, negalima tikėtis, kad poveikis veidui bus analogiškas. Esu mačiusi pacientę su gerokai sutraumuota veido oda, kai jai tokia procedūra buvo atlikta ne su originaliu aparatu, o tokiu, kur, tikėtina, vietoj deimantų dalelių buvo naudojami aliuminio kristalai, kurie itin kenkia odai.

Lietuvos rinkoje yra aparatų, atsisiųstų iš Kinijos, bet jie nėra tinkami odos priežiūrai, nes tiesiog ją braižo ir žaloja. Taip ir atsiranda neigiamų komentarų apie iš tiesų gerą procedūrą, ir juose, deja, yra tiesos“, – sako Andrėja ir siūlo nesikuklinti ir kosmetologės paprašyti parodyti sertifikatą bei dokumentą, kad ji yra baigusi kursus ir tikrai gali bei moka tokiu aparatu tinkamai dirbti. Iš savo patirties A. Krasnevičienė sako, kad oda besirūpinanti moteris tikrai pasidomės, kas dirba su jos veidu ir kokias priemones naudoja.

Atviras bendravimas su pacientu – svarbiausia

„Turiu solidų skaičių nuolatinių pacienčių, kurios lankosi reguliariai, mes aptariame, kokią savo biudžeto dalį jos gali skirti ir kiek dažnai ateiti. Atsižvelgdama į tai, sudarau individualų procedūrų planą. Tada viskas būna labai aišku“, – pasakoja Andrėja. Ji skatina moteris būti drąsias ir atviras – specialisto kabinete kuklintis ne vieta, geriausiai išsakyti viską aiškiai, ir tada rezultatas bus optimalus bei tenkinantis abi puses.

Kosmetologė taip pat primena, kad oda prausiama tik drungnu, net šiek tiek vėsiu vandeniu, nes būtent šaltas vanduo gerina kraujotaką, suteikia odai stangrumo, o karštas sausina ir aktyvina riebalinių liaukų gamybą. Taip pat ji siūlo ir plaukus po plovimo perskalauti šaltu vandeniu – ilgainiui jie ims blizgėti.

Pasak kosmetologės, ypač svarbu pritaikyti tinkamas odos priežiūros priemones kiekvienam metų laikui: vasarą būtinas kremas su SPF, žiemą – apsauga nuo šalčio su tuo pačiu SPF, nes saulė visada aktyvi.

Dar viena auksinė taisyklė – nuprausus veidą sausinti jį vienkartine popierine servetėle, jokiu būdu netrinti, o švelniai tapšnoti ir, žinoma, nepamiršti, kad serumas yra grožio molekulė, o kremas – komfortas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.