Ortokino terapija – natūralus būdas numalšinti sąnarių skausmą

Dažnas susiduriantis su sąnarių skausmu mano, jog nejudrus gyvenimo būdas ar nuolatinis nuskausminamų vaistų vartojimas ilgainiui gali išspręsti problemą.

Ortokino terapija skirta sąnarių ir nugaros skausmui malšinti, sausgyslių bei raumenų potrauminiam uždegimui gydyti.
Ortokino terapija skirta sąnarių ir nugaros skausmui malšinti, sausgyslių bei raumenų potrauminiam uždegimui gydyti.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2021, 10:00 AM, atnaujinta Apr 22, 2021, 9:21 AM

Todėl daugelis pacientų kreipiasi į specialistus jau progresuojant ligai, kai skausmas tampa nepakeliamas, o operacija neišvengiama.

Tačiau kartais dėl tam tikrų priežasčių vaistai nenumalšina skausmo ar dėl sunkios organizmo būklės negalimas chirurginis gydymas.

Tokiais atvejais tenka ieškoti alternatyvių gydymo būdų. Vienas iš tokių – unikalus biologinės Ortokino terapijos metodas.

Ortokino terapija skirta sąnarių ir nugaros skausmui malšinti, sausgyslių bei raumenų potrauminiam uždegimui gydyti.

Šis metodas efektyviai slopina uždegimą sergant osteoartritu, nervų šaknelių uždegimu, taip pat pagreitina pooperacinio sveikimo laiką.

Pradedant gydymą ligai dar neįsisenėjus (I-II osteoartrito stadijoje) galima išvengti ar maksimaliai atitolinti sąnario keitimo operaciją.

Šis gydymas atliekamas koncentruotos plazmos injekcijomis. Jo metu nenaudojami jokie cheminiai vaistai ar kitos organizmui svetimos medžiagos, tik paties paciento baltymai ir kitos sveikimą skatinančios medžiagos.

Pati procedūra gan nesudėtinga: pacientui iš venos paimamas kraujas, kuris vėliau per 6-9 val. apdorojamas specialia laboratorine įranga ir išgaunamas autologinis koncentruotas serumas.

Šio serumo injekcijas gydytojas suleidžia į pažeistas kūno vietas – sąnarį, prie sausgyslių ar nervų.

„Paprastai iš plazmos išeina keturios dozės, jos suleidžiamos po vieną-du kartus per savaitę. Būna, kad smulkių sąnarių skausmui numalšinti užtenka dviejų dozių, kitas galima laikyti klinikos šaldiklyje iki septynių mėnesių, kol prireiks, ir vėl bus galima suleisti į skaudamą vietą. Tuo tarpu stambiems sąnariams gali prireikti nuo keturių iki aštuonių dozių, priklausomai nuo pažeidimo lygio“, – teigia skausmo gydytojas A.Albertjan, vienas iš pirmųjų pradėjęs taikyti Ortokino terapiją Lietuvoje.

Ortokino gydymo poveikis ir jo trukmė priklauso nuo ligos sunkumo, paciento bendros būklės prieš gydymą, pakartotinių traumų dažnumo.

Klinikinių studijų rezultatai rodo, jog poveikis trunka vidutiniškai nuo pusės iki dviejų metų. Tačiau tai labai inividualu – yra buvę atvejų, kai po procedūros pacientas jautėsi gerai net šešerius metus.

Šiandien šis metodas plačiai taikomas daugelyje Europos šalių, Kanadoje, Izraelyje, JAE, Australijoje.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su Dr. A. Albertjan klinika.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.