Ramios ir saugios Kalėdos: 5 taisyklės, užtikrinančios šventinį apsipirkimą be rūpesčių

Iki Kalėdų liko visiškai nedaug, tačiau jas dėl pandeminės situacijos vėl pasitiksime kiek kitaip nei įprastai. Todėl, norėdami užtikrinti kuo saugesnį šventinio apsipirkimo laikotarpį, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ atstovai ragina nepamiršti rūpintis savo bei aplinkinių sveikata. Tai padaryti lengviau, kai į parduotuves vykstama tinkamai pasiruošus. Todėl „Maxima“ dalijasi pagrindinėmis saugaus apipirkimo taisyklėmis, kuriomis vadovaujantis šventės atkeliaus ramesnės ir, svarbiausia, sveikesnės.

Kalėdoms palengva ruoštis iš anksto ir visko nepalikti paskutinei akimirkai.
Kalėdoms palengva ruoštis iš anksto ir visko nepalikti paskutinei akimirkai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2021, 3:23 PM

Šventės neužklumpa netikėtai

Kalėdoms palengva ruoštis iš anksto ir visko nepalikti paskutinei akimirkai. Tokia pagrindine taisykle, sako „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė, šventiniu laikotarpiu turėtų vadovautis kiekvienas.

„Esame įpratę produktų gražiausių metų švenčių stalui pirkimą atidėti ir į parduotuves skubėti paskutinėmis dienomis iki Kalėdų. Suprantama, norime pačių šviežiausių gaminių, tačiau užsukime tik jų, o visais kitais pasirūpinkime iš anksto. Saugus apsipirkimas turėtų būti kiekvieno mūsų atsakomybės bei sąmoningumo reikalas. Savo ruožtu patys taikome griežčiausias saugumo priemones, kad užsikrėtimo koronavirusu tikimybę „Maximos“ parduotuvėse sumažintume iki minimumo“, – pažymi E.Dapkienė.

Dėl to, anot jos, čia nuolatos vėdinamos patalpos, dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai, prie kasų įrengtos saugų atstumą išlaikyti primenančios nuorodos ir organinio stiklo pertvaros.

Be to, kiekvienas darbuotojas dėvi apsaugines veido kaukes, pastarosios nemokamai dalinamos visiems prekybos tinklo lankytojams. Jie taip pat gali pasinaudoti vienkartinėmis pirštinėmis, dezinfekuoti rankas specialiai tam parduotuvėse įrengtose stotelėse.

Laikytis šių saugumo priemonių kviečianti E.Dapkienė priduria, kad pastarosios yra ne vienintelės, galinčios sumažinti koronaviruso užsikrėtimo riziką. Tam, pasak jos, svarbios 5 pagrindinės taisyklės, kurias privalu atsiminti kiekvienam.

Su pirkinių sąrašu – greičiau, sklandžiau ir saugiau

Pasiruošimas apsipirkimui turėtų prasidėti jau namuose. Čia verta apsižvalgyti, kokių maisto, buities, higienos prekių labiausiai trūksta. Tada šį trūkumą derėtų perkelti į sąrašą, kuriuo vadovaujantis parduotuvėje užtrukti ir po ją blaškytis neteks, o apsipirkimas bus greitas, sklandus bei lydimas kuo mažesnės rizikos.

„Planuoti pirkinius per pandemiją raginame nuolatos. Taip galime išvengti nereikalingo lankymosi parduotuvėse, jų skaičių netgi sumažinti iki vieno per savaitę. Tikslingas apsipirkimas ypač aktualus ir kalėdiniu laikotarpiu. Todėl patartina prieš pat šventes pirkti tik tuos produktus, kurių norime pačių šviežiausių, o visus kitus pirkinius bei dovanas suplanuoti anksčiau“, – rekomenduoja E.Dapkienė.

Kartu pašnekovė siūlo kuo labiau vengti kontakto su kitais pirkėjais ir į parduotuves užsukti ne piko laiku. Pavyzdžiui, ryte, kai jos tik atsidaro, ir vakare, prieš pastarųjų uždarymą.

Saugiausias apsipirkimas – namuose

Vykti į parduotuvę šiandien net nėra būtina. Saugiai įsigyti norimas prekes galima internetu, pasinaudojus „Barboros“ paslaugomis. Šis internetinės prekybos būdas patogus, praktiškas ir greitas, o pirkinius be rūpesčių pristatys kurjeriai.

„Norintys išvengti žmogiškojo kontakto parduotuvėje, gali pasinaudoti ir „Barbora Express“ paslaugomis. Dar pirmojo karantino laikotarpiu šis tinklas buvo išplėstas į mažesnius miestus, kad kuo daugiau žmonių galėtų saugiai atsiimti reikiamas prekes be didesnės rizikos“, – teigia E.Dapkienė.

Vis daugiau klientų Vilniuje naudojasi ir Trobos.lt el. parduotuve. Tai ypač patogus apsipirkimo būdas, leidžiantis pirkėjui telefonu ar kompiuteriu užsisakyti skirtingas prekes iš įvairių prekybos vietų. Čia siūlomi maisto produktai, aprangos, avalynės, grožio prekės, buities pirkiniai namams. Be to, šiuo metu pirmajam apsipirkimui su kodu TROBOS10 taikoma 10 eurų nuolaida.

Visgi nusprendėte vykti? Keliaukite vieni

Norint į parduotuves vis tik vykti patiems, reiktų pasiruošti minėtą pirkinių sąrašą ir išsiruošti apsipirkti be šeimos narių. Taip prekybos centruose esančių lankytojų skaičius bus tik mažesnis, o patalpų plotas vienam pirkėjui – didesnis.

Žinoma, vienam žmogui į namus parsinešti gausų produktų krepšelį, kuris prieš Kalėdas tik dar labiau padidėja, gali tapti nemenku iššūkiu. Tačiau išeitis yra. Kol vienas šeimos narys produktus perka naudodamasis pirkinių vežimėliu, kitas gali palaukti automobilyje arba susitarti, kad prie parduotuvės susitiksite po apsipirkimo ir drauge grįšite namo.

Trejybė: apsauga, dezinfekcija, atstumai

E.Dapkienė primena, kad veidą ir nosį dengiančias apsaugines kaukes privaloma dėvėti nuolatos, kol būnama parduotuvėje. Tačiau jas pamiršus namuose, nuo lapkričio vidurio „Maxima“ pastarąsias dalina nemokamai.

„Kaukės mūsų pirkėjams paprašius išduodamos informacijos kasose. Taip pat jas galima gauti pas darbuotojus, kurie reguliuoja srautus, tikrina galimybių pasus. Mažesnėse parduotuvėse, kuriose informacijos kasų nėra, kaukės dalijamos vienoje iš įprastų kasų. Rūpinamės savo klientų saugumu, todėl užtikriname, kad pagrindinę apsaugos priemonę jie gautų be rūpesčių“, – akcentuoja E.Dapkienė.

Ji taip pat ragina parduotuvėse mūvėti nemokamai dalinamas vienkartines pirštines ir pasinaudoti čia įrengtais dezinfekcinio skysčio stendais bei tiek prieš, tiek po apsipirkimo dezinfekuoti rankas.

Kitas svarbus reikalavimas, kartojamas nuo pat pandemijos pradžios, yra saugaus 2 metrų atstumo išlaikymas.

Kviesdama juo vadovautis, „Maxima“ savo parduotuvėse prie kasų pasitelkė ir specialų žymėjimą.

Paviršius reiktų liesti kuo rečiau

Per pandemiją svarbu apsipirkti ne tik greitai bei tikslingai, bet ir apgalvotai. Todėl pirkinių, kurių neplanuojama įsigyti, reiktų neliesti rankomis. Ši taisyklė ypač aktuali renkantis nesupakuotus gaminius – vaisius, daržoves, konditerijos produktus. Tokius pirkinius derėtų įsidėti pasinaudojus specialiais įrankiais arba dėvint vienkartines pirštines.

„Atėjus laikui atsiskaityti už prekes, siūlome rinktis savitarnos kasas. Eilės čia juda greičiau, o kontaktas su darbuotojais – visiškai minimalus. Savo ruožtu atsiskaitant už pirkinius patariame naudotis bekontaktėmis banko kortelėmis ar kitomis skaitmeninėmis mokėjimo priemonėmis. Taip be reikalo neliečiami grynieji pinigai ar kortelių skaitytuvai“, – pasakoja „Maximos“ atstovė.

Apie prekybos tinklą „Maxima“

Tradicinės lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ stiprybės – mažos kainos ir platus, ypač lietuviškų prekių, pasirinkimas. Tinklą valdanti bendrovė „Maxima LT“ yra didžiausia lietuviško kapitalo įmonė, viena didžiausių mokesčių mokėtojų bei didžiausia darbo vietų kūrėja šalyje. Šiuo metu Lietuvoje veikia daugiau nei pustrečio šimto „Maximos“ parduotuvių, kuriose dirba apie 13 tūkst. darbuotojų ir kasdien apsilanko daugiau nei 400 tūkst. klientų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.