Svarbūs faktai, kuriuos turite žinoti apie sąnarius ir jų skausmus

Daugelis iš mūsų net nesusimąstome apie savo sąnarius iki tos dienos, kol nepajaučiame jų skausmo. Ir tik tuomet pradedame ieškoti atsakymų, ką daryti, kad šis skausmas nepablogintų įprastos gyvenimo kokybės? Būtent dėl šios priežasties, labai svarbu žinoti daug faktų apie sąnarius ir jų skausmą, rašoma „Okursa“ pranešime žiniasklaidai.

Rankos skausmas<br>123rf nuotr.
Rankos skausmas<br>123rf nuotr.
Sąnario skausmas<br>123rf nuotr.
Sąnario skausmas<br>123rf nuotr.
fizinis aktyvumas<br>123rf nuotr.
fizinis aktyvumas<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 29, 2022, 11:26 AM

Egzistuoja sąnariams draugiški maisto produktai

Puikiai žinome, kad valgydami tam tikrus maisto produktus, pavyzdžiui, tokius, kuriuos yra daug vitaminų A ir E, galime pagerinti odos bei plaukų būklę. Tačiau taip pat verta prisiminti, kad ir sąnariai ne išimtis: yra daug maisto produktų, kurių reguliarus vartojimas padės išlaikyti normalią sąnarių būklę ar ją pagerinti.

Tai – vyšnios, citrusiniai vaisiai, česnakas, imbieras, špinatai, brokoliai. Tad savo valgiaraštį planuokite taip, kad bent kelis kartus per dieną pasimėgautumėte bent 2 – 3 produktais iš šio sąrašo.

Yra daugybė priežasčių, dėl kurių gali tekti susidurti su sąnarių skausmu

Nieko keista, kodėl daugumą žmonių sąnarių skausmas aplanko palyginti labai anksti – vos sulaukus 40 – ies metų. Ir taip yra todėl, kad priežasčių, kodėl mums gali tekti susidurti su šiuo skausmu, yra labai daug: jis kyla ne tik dėl natūralaus nusidėvėjimo, bet ir gali atsirasti dėl anksčiau patirtų traumų, netinkamos avalynės, netinkamai atliekamo ar pernelyg intensyvaus fizinio darbo, prastos mitybos, nutukimo.

Ypatinga žinia dirbantiems sėdimą darbą

Nors ilgos valandos intensyvaus fizinio darbo gali turėti įtakos sąnarių būklei, ypatingą žinią galima perduoti ir dirbantiems sėdimą darbą. Atminkite, kad tai – irgi ne pats geriausias dalykas jūsų sąnariams, tad kas valandą nepamirškite daryti trumpučių, bent 5 – 10 minučių pertraukėlių, kurių metu pakiltumėte nuo darbo stalo, šiek tiek pasivaikščiotumėte, atliktumėte fizinių pratimų.

Jei skauda sąnarius, jūsų laukia daugybė sprendimų

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad jei jus kamuoja sąnarių skausmas, galite rinktis ypač įvairius sprendimus: pakeisti mitybą, atlikti specialią mankštą, reguliariai mėgautis masažais, naudoti tepalus, vartoti kolageną.

Sąnario keitimas – dar vienas sprendimas (tai ypač gera išeitis, jei sąnario skausmas yra ypač stiprus, o jūsų judėjimo galimybės – apribotos).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.