Farmacijos specialistė įvardijo, kas būtina gražiai ir sveikai veido odai: tai svarbus kasdienis ritualas

Galite investuoti pinigus į brangiausias kosmetikos priemones, vitaminus ir grožio procedūras, tačiau jei neatliksite vieno žingsnio, visos jūsų pastangos nueis veltui. Pasak „Camelia“ farmacijos specialistės Karolinos Vėgėlės, būtina gražios ir sveikatos veido odos sąlyga – tinkamas jos valymas rytais ir vakarais.

Veido odos valymas<br>123rf nuotr.
Veido odos valymas<br>123rf nuotr.
Farmacijos specialistė Karolina Vėgėlė.<br>Camelia nuotr.
Farmacijos specialistė Karolina Vėgėlė.<br>Camelia nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 18, 2022, 12:11 PM

„Rytinis veido prausimas leidžia nuo odos pašalinti po nakties susikaupusius perteklinius riebalus bei normalizuoti jų išsiskyrimą, o vakare nuo odos nuplauname per dieną ant jos nugulusius nešvarumus ir kosmetikos priemonių likučius. Tai yra būtina kasdienės rutinos dalis, jei norime užtikrinti tinkamą odos sveikatą ir švarą“, – teigia vaistininkė.

Jautrios odos savininkams bet koks valiklis netiks

Kasdieniam veido odos valymui yra naudojamas tam skirtas micelinis vanduo arba veido prausiklis. Micelinis vanduo dažniausiai rekomenduojamas turintiems jautrią bei sausą veido odą.

„Šis vanduo pagamintas iš minimalaus kiekio medžiagų ir atitinka neutralų odos pH, todėl jį galima naudoti taršos dalelių, prakaito ir kitų odos nešvarumų valymui. Jis taip pat tinkamas tiems, kuriems po kontakto su vandeniu atsiranda odos deginimo jausmas“, – pataria farmacijos specialistė.

Micelinis vanduo taip pat gali padėti nuvalyti vandeniui neatsparias makiažo priemones, kadangi micelinio vandens nebūtina nuplauti paprastu vandeniu. Jį taip pat verta rinktis kelionių metu, kai reikia greitai ir patogiai nuvalyti odą.

„Kita vertus, jei veido oda buvo gausiai padengta makiažu, ją valant micelinio vandens gali nepakakti, todėl tokiu atveju rekomenduoju valymo pabaigoje naudoti veido prausiklį. Taip užtikrinsite, kad pašalinote visas makiažui valyti naudotas priemones ir nakties metu odai leisite tinkamai pailsėti nuo išorinių dirgiklių“, – teigia K. Vėgėlė.

Veido prausiklis ne tik nuvalys, bet ir pagydys odą

Tuo tarpu veido valymui naudojamas prausiklis be valančių savybių pasižymi ir platesniu sudedamųjų dalių sąrašu, todėl gali ne tik švariai nuvalyti veido odą, bet ir prisidėti prie įvairių odos problemų sprendimo.

Prausiklio sudėtyje galima rasti skirtingiems odos tipams pritaikytų antioksidantų, vitaminų ir rūgščių derinių, todėl jis išlieka viena iš populiariausių veido prausimo priemonių. Veido prausiklius gydytojai dermatologai dažnai įtraukia į odos ligų gydymo planą.

„Naudodami prausiklį, negalime išvengti kontakto su vandeniu, kurio rūgštinė terpė skiriasi nuo mūsų odai įprastos, tad po prausimosi į veido priežiūros rutiną rekomenduoju įtraukti toniką.

Svarbu nepamiršti, kad veido tonikas prausiamųjų savybių neturi, jis tik grąžina odai būtiną 5,5 pH pusiausvyrą ir yra skirtas prausimosi užbaigimui“, – pabrėžia „Camelia“ vaistinės farmacijos specialistė.

Farmacijos specialistė K. Vėgėlė akcentuoja, kad odos tonizavimas po jos valymo prausikliu yra ne mažiau svarbus už patį valymą, tad jo neatlikus ilgainiui gali susilpnėti odos apsauginės savybės ir taip padidėti sudirgimų, veido bėrimų rizika.

„Tonizuojančią priemonę patariu aplikuoti per pirmas 10 sekundžių po veido prausimo, nes tepant ant drėgnos odos padidėja jos veiksmingumas. Į veido priežiūros rutiną įtraukti šią kosmetikos priemonę verta todėl, kad po toniko tepami veido serumai ir kremai odą veikia geriau nei įprastai“, – teigia farmacijos specialistė.

Ji taip pat primena, kad miceliniai vandenys, prausikliai bei tonikai gali būti skirtingų rūšių, todėl juos renkantis kiekvienas turi atsižvelgti į savo odos poreikius.

Abejojantiems dėl odos tipo, vertėtų apsilankyti vaistinėje ir pasikonsultuoti su specialistu, kuris padės suprasti, kokie produktai labiausiai tinkami jūsų odai. Naudojamos netinkamos priemonės gali tik pabloginti turimas veido odos problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.