Permainos: kenčiantiems skausmus nebereikės laukti eilėse

Nuo šiol nauja alternatyva kai kurias neurochirurgijos paslaugas gauti ir privačiame sektoriuje – operacijos dabar atliekamos ir Baltijos ir Amerikos terapijos ir chirurgijos klinikos Skausmo gydymo centre. Pasak šiame centre operacijas atliekančių neurochirurgų, tokių paslaugų poreikis buvo akivaizdus.

Nuo šiol nauja alternatyva kai kurias neurochirurgijos paslaugas gauti ir privačiame sektoriuje.<br>123rf nuotr.
Nuo šiol nauja alternatyva kai kurias neurochirurgijos paslaugas gauti ir privačiame sektoriuje.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2016, 8:17 AM, atnaujinta May 26, 2017, 11:37 PM

Investavimą paskatino augimas

Minimaliai invazinei chirurgijai naudojama naujausia endoskopinė įranga. Kad galėtų teikti šias paslaugas, klinika įsigijo modernią „EasyGo“ sistemą, kuri leidžia atlikti sudėtingesnes šiuolaikiškas, saugias operacijas. Skausmo gydymo centre atliekamos ir lazerinės skausmo mažinimo operacijos. Toks lazeris yra vienintelis Rytų Europoje.

Lazeriu atliekamos procedūros yra itin greitos. Vietinė nejautra taikoma tik toje vietoje, kur kateterio pagalba įvedamas lazeris. Nėra minkštųjų audinių sužalojimų, nelieka randų. Pakoregavus nervą ar pašalinus kitą skausmą kėlusią priežastį, žmogui nė neprireikia nedarbingumo pažymėjimo – jo reikia nebent dėl neatvykimo į darbą, bet ne dėl procedūros.

Ši įranga kainuoja daug, tačiau ryžtis investicijai paskatino didelis Skausmo gydymo centro pacientų srauto augimas. Kas antras jų turi stuburo skausmus dėl išvaržų ir kitų ligų. Kadangi klinika pirmoji atlieka neurochirurgines operacijas privačiame sektoriuje, jų poreikis yra išties didelis. Valstybinėse medicinos įstaigose pacientai turi laukti operacijų po kelis mėnesius, kai tuo tarpu patiria labai stiprius skausmus. O klinikoje atliekamos operacijos yra kompensuojamos iš Valstybinės ligonių kasos.

Neurochirurgas Artūras Šitkauskas pastebi, kad antro lygio spinalinei chirurgijai poreikis visada yra didelis. „Anksčiau stuburo išvaržas, kitas stuburo operacijas buvo galima atlikti tik valstybinėse įstaigose. Pilną paslaugos komplektą – mikroskopą, endoskopą, lazerį ir naują mobilų „Siemens Siremobil Compact L“ rentgeno aparatą,- privačiame sektoriuje pirmoji įsigijo Baltijos ir Amerikos klinika. Tai didelė investicija“, – teigia A.Šitkauskas.

Pasak neurochirurgo, ilgas operacijos laukimas labai kenkia žmogui, kadangi stuburo problemos ir skausmas daro labai stiprią neigiamą įtaką žmogaus gyvenimo kokybei.

Klinikoje taip pat dirbantis neurochirurgas Gintaras Migauskas sako, kad itin svarbu pacientui nustatyti tikslią diagnozę, o pačios operacijos nėra aukštos rizikos. Atviros operacijos yra atliekamos tik sunkesniais atvejais, o klinikos įsigytas lazeris yra tokios aukštos kokybės, kad komplikacijų tikimybės beveik nelieka.

Pacientai laukdavo ilgai

Neurochirurgija yra išskirtinė medicinos sritis, nepajėgianti gerai veikti be ypač brangios diagnostikos ir chirurginės technikos. Iki šiol šias neurochirurgijos paslaugas buvo galima gauti tik valstybiniame sektoriuje, nes investicijos į tokią įrangą yra didžiulės. Tad prireikus operacijos pacientams tekdavo ilgus mėnesius laukti paskirtos eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.