Migrena kankino dešimtmečius: įveikė atsisakiusi 2 produktų

Dviejų vaikų motina vėl gali džiaugtis normaliu gyvenimu po to, kai atsisakiusi vos 2 produktų įveikė daugiau nei 25 metus ją lydėjusią migreną.

 Dviejų vaikų motina vėl gali džiaugtis normaliu gyvenimu po to, kai atsisakiusi vos 2 produktų įveikė daugiau nei 25 metus ją lydėjusią migreną.<br> 123RF.com nuotr.
 Dviejų vaikų motina vėl gali džiaugtis normaliu gyvenimu po to, kai atsisakiusi vos 2 produktų įveikė daugiau nei 25 metus ją lydėjusią migreną.<br> 123RF.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-07-19 12:06

Andrea Henson, 46 m., dar ankstyvoje jaunystėje ėmė kęsti migreninius galvos skausmus, kurie būdavo tokie stiprūs, jog palikdavo moters artimuosius beviltiškoje padėtyje ir negalinčius padėti, rašė dailymail.co.uk.

Skausmo priepuoliai varijavo nuo silpnų iki ypač stiprių. Vieno stipraus priepuolio metu Andrea buvo išvežta į ligoninę, kur jai buvo įtartas arterijos užsikimšimas.

„Tai, be jokios abejonės, buvo pats sunkiausias epizodas mano gyvenime. Atsidūrusi ligoninėje turėjau atlikti begalę įvairių testų, tarp jų ir kompiuterinės tomografijos bei nugaros smegenų skysčio tyrimus.

Tai tik parodo, kokia rimta liga yra migrena. Epizodai, kuriuos išgyvenau, visuomet buvo nenuspėjami. Kartais jie trukdavo vos akimirką, o kartais ateidavo lėtai ir nepraeidavo 2–3 dienas.

Kadangi turiu savo verslą, kurį pati ir valdau, man buvo labai sunku išlikti narsiai ir stipriai“, – kalbėjo moteris.

Ligos kontrolei Andreai buvo skirti stiprūs migreną malšinantys vaistai, kuriuos moteris turėjo nešiotis visur su savimi. Deja, vaistai buvo be galo stiprūs, todėl moteris negalėjo viršyti leistinos 4 tablečių per mėnesį dozės.

„Buvo labai sunku nepadauginti vaistų, nes migrenos priepuoliai būdavo be galo dažni. Nors kas kartą skausmas atrodydavo nepakeliamas, turėdavau laukti ir kentėti iki momento, kai tikrai negalėjau išsiversti be medikamentų“, – patirtimi dalijosi Andrea.

Vis dėlto moters gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis po to, kai ji nusprendė dalyvauti „YorkTest“ programoje, kurioje buvo kalbama apie maisto netoleravimą. Eidama į konferenciją Andrea nė neįtarė, kad tam tikro produkto netoleravimas gali sukelti migreninius galvos skausmus.

„Kai nusprendžiau sudalyvauti programoje, tikėjausi gauti daugiau informacijos apie alergiją bei produktų netoleravimą tiek dėl savo šeimos sveikatos, tiek dėl klientų gerovės, nes dirbu maisto pramonėje.

Tikrai nesitikėjau sužinoti, kad mano organizmas netoleruoja karvės pieno bei kukurūzų. Pasirodo, šie du produktai turėjo įtakos mano kiekvieną savaitę pasikartojantiems migrenos priepuoliams“, – teigė ji.

Moters nuostabai, jos vyro Andrew bei vaikų Mckennos ir Carterio testų rezultatai taip pat parodė pieno netoleravimą. Taigi, visa Hensonų šeima iš savo raciono pašalino karvės pieną ir pakeitė jį sojų pienu.

Praėjus 12 savaičių jie ėmė iš naujo po vieną įtraukti nemalonius pojūčius galinčius sukelti produktus ir kol kas jiems tai pavyko padaryti be jokių netikėtumų.

„Pradėjusi savo naująjį mitybos režimą nebepatiriu sunkių migrenos priepuolių. Anksčiau jie mane užklupdavo netikėtai bent kelis kartus per savaitę, o pakeitusi mitybos įpročius jų patyriau vos 3 per 4 mėnesius.

Buvo be galo gera pagaliau iš rankinės išsitraukti medikamentus ir būti tikrai, kad man jų nebereikės. Anksčiau jie buvo normali mano gyvenimo dalis, o dabar aš pati jaučiuosi normali, kad man jų nebereikia.

Jeigu atvirai, visas šis procesas iš tikrųjų pakeitė mano gyvenimą. Manau, palyginus su 25 metus trukusia migrena, pragaras yra tik vyšnaitė torto viršūnėje“, – rezultatais džiaugėsi Andrea.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 liepos 26 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.