Tiesioginėje lrytas.lt transliacijoje – apie ligą, dėl kurios žmonės vejami iš darbo

35-erių Arnoldas (pavardė redakcijai žinoma aut. past.) epilepsija susirgo prieš dvejus metus. Vyras papuolė į avariją, kurios metu stipriai susitrenkė galvą į automobilio stiklą.

Kuomet Arnoldo būklė pasunkėjo, jo gyvenimas kardinaliai pasikeitė. Anksčiau jis dirbo projektų vadovu logistikos įmonėje, deja, darbdaviui, pamačius jo priepuolį, Arnoldas buvo atleistas iš darbo.<br>123rf nuotr.
Kuomet Arnoldo būklė pasunkėjo, jo gyvenimas kardinaliai pasikeitė. Anksčiau jis dirbo projektų vadovu logistikos įmonėje, deja, darbdaviui, pamačius jo priepuolį, Arnoldas buvo atleistas iš darbo.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2016, 10:24 AM, atnaujinta Apr 17, 2017, 5:57 PM

Pirma jo priepuoliai pasireikšdavo lengvais susvirduliavimais, „užsimąstymais“, nei jis, nei artimieji neįtarė, kad tai gali būti epilepsija ir manė, kad tai laikina galvos traumos pasekmė.

Bet kuomet Arnoldo būklė pasunkėjo, jo gyvenimas kardinaliai pasikeitė. Anksčiau jis dirbo projektų vadovu logistikos įmonėje, deja, darbdaviui, pamačius jo priepuolį, Arnoldas buvo atleistas iš darbo.

Darbdavys paprašė išeiti savo noru, remiantis tuo, kad Arnoldas sukelia riziką ne tik sau, bet ir bendradarbiams ir „vaizdelis“ nepatiks klientams. Negana to nuo vyro nusisuko ir draugai. Po priepuolių jis pasijautė atstumtas iš visuomenės. Ir tai ne vienintelė Arnoldo problema.

Visą skaudžią Arnoldo patirtį aprašėme čia.

Kai tenka susidurti su tokia situacija, nieko keista, jog sužinoję šią diagnozę žmonės ar jų artimieji pradeda gyventi baimėje.

Ši liga vis dar apipinta gausybe mitų, todėl sergantieji neretai jaučiasi nesuprasti visuomenės.

Kiek tokių žmonių yra tarp mūsų? Kokios problemos žlugdo sergančiųjų gyvenimus? Ar šią ligą įmanoma išgydyti? Į visus šiuos klausimus pasistengsime atsakyti šiandien, ketvirtadienį, 14 val. vyksiančioje tiesioginėje konferencijoje.

Svečiai – Lietuvos epilepsija sergančiųjų sąjungos „Epilė“ prezidentas Karolis Petryla ir Lietuvos epileptologų draugijos vadovė, gydytoja neurologė dr. Rūta Mameniškienė.

Transliaciją stebėkite portalo lrytas.lt „Facebook“ profilyje arba portale.

Komentaruose galite užduoti klausimus pašnekovams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth