Sūnaus karščiavimas slėpė mirtiną ligą: tėvai negali patikėti, kas nutiko

Tėvai palikę savo 4 mėnesių sūnų dienos priežiūros centre nesitikėjo, kad vakare jų laukia siaubingas košmaras. Berniuko mama Alex Dempsey ir jos sužadėtinis Gabrielius Schultzas pamanė, kad nestiprus karščiavimas atsirado tik dėl paprasčiausio viruso, deja, tai pranešė apie mirtiną ligą.

 4 mėnesių Killy susirgo meningitu.<br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
 4 mėnesių Killy susirgo meningitu.<br> Soc. tinklo „Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2018, 3:14 PM

Killy nesiliovė karščiavęs, o kūnas buvo visas išbertas. Tėvai skubiai nuvežė jį į skubiosios pagalbos punktą.

Šv. Marijos ligoninės, esančios Virdžinijoje, gydytojai atliko keletą tyrimų ir nustatė, kad Killy serga meningitu, potencialiai mirtina infekcija, skelbė dailymail.co.uk.

Jų teigimu, yra didžiulė tikimybė, kad jis susirgo po to, kai kitas pacientas klinikoje bendravo ar palietė jų sūnų. Tas žmogus tikriausiai buvo nevakcinuotas ir infekuotas, tačiau to nežinojo, nes nepasireiškė jokie akivaizdūs simptomai.

Killy buvo priimtas į Pediatrijos intensyviosios terapijos skyrių ir praėjus 24 valandoms po jo pirmųjų simptomų atsiradimo jis mirė.

Berniuko tėvai išgirdę diagnozę buvo šokiruoti. Jų teigimu, sūnus dar neturėjo gerai išsivysčiusios imuninės sistemos, kuri būtų padėjusi kovoti su liga.

Killy mama pridūrė, kad tik vos prieš dvi dienas ji buvo nuėjusi pas sūnaus gydytoją, kad galėtų gauti paskutiniuosius skiepus nuo šios infekcijos.

Dabar Alex ir Gabrielius sako, kad tikisi savo tragediją paversti žinia apie skiepų svarbą.

Meningitas

Meningitas yra infekcija, kuri paveikia membranas, apimančias galvos ir nugaros smegenis. Tai gali sukelti bakterinę ar virusinę infekciją. Tie, kurie užsikrečia virusine forma, paprastai pasveiksta. Deja, bakterinis meningitas lengvai plinta ir gali būti pavojingas gyvybei.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) puslapyje rašoma, kad bakteriniu meningitu užsikrečiama nuo sergančio asmens su įkvepiamu oru, į kurį sukėlėjai patenka kosint, čiaudint arba per burną (su maistu, per neplautas rankas).

Bakterijos taip pat neretai gali patekti per kvėpavimo takus bei pasiekti smegenų dangalus iš kito organizme esančio infekcijos šaltinio kontaktiniu arba kraujo keliu (pvz., iš ausies, sinusų).

Bakterinių meningitų pradžia yra ūmi, pasireiškia bendras negalavimas, karščiavimas, galvos skausmas, pykinimas, vėmimas, mieguistumas, galimas bėrimas.

Kaip ir kitų infekcijų atveju, svarbu užtikrinti kuo mažesnį sergančio asmens kontaktavimą su sveikais asmenimis. Profilaktika antibiotikais rekomenduojama tik asmenims, glaudžiai kontaktavusiems su ligoniu.

Bakterinio meningito eiga yra ūmi, todėl nedelsiant reikia kreiptis pagalbos į asmens sveikatos priežiūros įstaigą pas šeimos gydytoją. Ankstyvas ligos diagnozavimas ir tinkamas gydymas sumažina komplikacijų, liekamųjų reiškinių ir mirties riziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.