Kirpėja atkreipė dėmesį į keistą klientės ypatybę: tai buvo vėžio požymis

Ankstyva diagnozė yra pagrindinė kovos su krūties vėžiu priemonė. Nors daugelis moterų reguliariai tikrina savo krūtis ir kasmet vyksta į ligoninę mamogramos tyrimui, krūties vėžys gali pasireikšti ir netikėtose vietose, tokiose kaip raktikaulio srityje, pažastyse ar net ant galvos odos.

 Ankstyva diagnozė yra pagrindinė kovos su krūties vėžiu priemonė. <br> 123rf nuotr.
 Ankstyva diagnozė yra pagrindinė kovos su krūties vėžiu priemonė. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 1:42 PM

Kai Patty Bolle iš Mičigano, JAV, nuvyko pas kirpėją, ji pastebėjo įtartinai atrodančią praplikusią vietą galvoje.

„Ta vieta buvo šiek tiek didesnė nei moneta ir atrodė tarsi būtų išdegusi, kiek paraudusi bei dėmėta. Paklausiau kirpėjos, ar ji netyčia nudegino šią vietą. Ji atsakė, kad ne ir anksčiau pastebėjusi tą dėmę palietė ir paklausė manęs, ar ši praplikusi dėmė nėra jautri“, – pasakojo moteris.

Patty kreipėsi į gydytojus, kurie atlikę galvos odos biopsiją nustatė, kad moteris serga metastazavusiu krūties vėžiu, labiausiai pažengusia ligos stadija.

„Aš buvau priblokšta, nes aš kovojau su šio tipo vėžiu prieš 13 metų ir jį įveikiau“, – kalbėjo Patty.

Prieš 13 metų ji užčiuopė gumbelį savo krūtyje. Jai 9 mėnesius buvo taikomas chemoterapijos ir radiacijos gydymas. Gydymas suveikė ir praėjus 5 metams nebuvo jokių pakitimų.

Dabar Patty vartoja vaistus, kurie atakuoja vėžines ląsteles ir stengiasi galvoti optimistiškai, nes žino, kad vėžys vis sugrįš, rašė prevention.com.

Metastazavęs krūties vėžys yra gyvybei pavojingiausia vėžio forma, nes jis plinta į kitas kūno dalis, dažniausiai kaulus, plaučius, kepenis ir smegenis.

Pasak 2017 metų tyrimų apžvalgos, krūties vėžys labai retai pasireiškia kaklo ir galvos srityje.

Ši istorija įrodo, kad kūnas įvairiausiais būdais gali įspėti apie sveikatos sutrikimus, tik labai svarbu juos laiku pastebėti, atkreipti dėmesį į savo savijautą ir simptomus, kurie gali neįprastai pasirodyti netikėčiausiu metu, o tai gali išgelbėti jūsų gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.