Ligoninės atstovė pasakė, kodėl neskubėjo gelbėti klinikinę mirtį patyrusio Biržų politiko

„Labai sunkūs ligoniai, ypač po gaivinimo, pervežami tik stabilizavus ligonio būklę“, – taip „Panevėžio kraštui“ į raštišką užklausimą atsakė Panevėžio ligoninės Reanimacijos skyriaus vadovė Eugenija Reinikovienė.

 M.Patašiaus ir panskliautas.lt nuotr.
 M.Patašiaus ir panskliautas.lt nuotr.
 E.Reinikovienė teigė, kad pervežti A.Franko nebuvo įmanoma. PIrmiau reikėjo jo būklę stabilizuoti.<br> Nuotr. iš panskliautas.lt
 E.Reinikovienė teigė, kad pervežti A.Franko nebuvo įmanoma. PIrmiau reikėjo jo būklę stabilizuoti.<br> Nuotr. iš panskliautas.lt
Dabar jau A.Frankas (kairėje) šypsosi – blogiausios dienos baigėsi. Dešinėje -  A.Mukas. <br>A.Šerėno nuotr. (panskliautas.lt)
Dabar jau A.Frankas (kairėje) šypsosi – blogiausios dienos baigėsi. Dešinėje -  A.Mukas. <br>A.Šerėno nuotr. (panskliautas.lt)
Daugiau nuotraukų (3)

Lina Rušėnienė, www.panskliautas.lt

Nov 17, 2018, 1:31 PM, atnaujinta Nov 17, 2018, 1:54 PM

Redakcija jau skelbė straipsnį apie 42 metų infarktą patyrusį ir klinikinę mirtį išgyvenusį Pačeriaukštės seniūną, buvusį Biržų rajono vicemerą Aurimą Franką.

Ligoninės administracijos korespondentai teiravosi, ar nebuvo uždelsta siųsti reanimobilio į Biržų ligoninę ir gabenti ligonio į labiau specializuotą Panevėžio respublikinę ligoninę.

Jau rašėme, kad spalio pabaigoje, vakare, blogai pasijutęs A.Frankas pateko į Biržų ligoninės priėmimo skyrių ir neteko sąmonės.

Vėliau jam buvo papasakota, kad tomis lemtingomis valandomis biržiečiai skambino į Panevėžio ligoninę ir prašė atsiųsti reanimobilį, bet Panevėžio medikai neskubėjo. Į Panevėžį sunkios būklės ligonį jie išsivežė tik 4 valandą ryto.

Seniūnas apgailestavo, kad buvo prarastos vadinamosios auksinės valandos. 

Visą istoriją galite perskaityti žemiau: 

E.Reinikovienė aiškino, kad dėl A.Franko būklės Biržų ir Panevėžio gydytojai pustrečios valandos konsultavosi, atliko tyrimus, ieškojo priežasties, dėl ko ištiko klinikinė mirtis.

„Gydytojai reanimatologai konsultavosi telefonu tris kartus ir tik jau esant stabilioms gyvybinėms funkcijoms pervežė į Panevėžio ligoninę. Važiuojančiame reanimobilyje daryti gaivinimo veiksmus dėl vietos stokos – sudėtinga“, – teigė medikė.

E.Reinikovienė pridūrė, kad A.Franko artimųjų skambučiai telefonu, prašant skubiau pasiųsti reanimobilį, įvykių nepaskubino.

Pacientų skundus nagrinėjančios šalies Akreditavimo tarnybos direktorė Nora Ribokienė tvirtino, kad išvadas jų įstaiga darytų tik gavusi paciento skundą.

Kartu su A.Franku į tos pačios ligoninės palatą pateko ir Biržų savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Audris Mukas. Jo būklė po infarkto sparčiai gerėjo, nes jam pagalba buvo suteikta laiku – jis buvo skubiai operuotas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.