8 patarimai, padėsiantys išvalyti užsikimšusias arterijas

Arterijos yra sudėtingos kūno kraujotakos sistemos dalis, todėl labai svarbu palaikyti sveiką jų funkciją, kad būtų išvengta rimtų pavojų sveikatai.

 Arterijos yra sudėtingos kūno kraujotakos sistemos dalis, todėl labai svarbu palaikyti sveiką jų funkciją, kad būtų išvengta rimtų pavojų sveikatai.<br> 123rf nuotr.
 Arterijos yra sudėtingos kūno kraujotakos sistemos dalis, todėl labai svarbu palaikyti sveiką jų funkciją, kad būtų išvengta rimtų pavojų sveikatai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2019, 1:19 PM

Vis dėlto plokštelių, kurios susiformuoja iš atliekų, cholesterolio, kalcio ir riebalų, kaupimasis gali užkimšti kraujagysles ir arterijas, todėl gali sulėtėti kraujo tekėjimas per visą kūną, o organai nebegauti pakankamai deguonies ir maistinių medžiagų. Visa tai kelia grėsmę susirgti rimtomis ir net mirtinomis ligomis, todėl būtina rūpintis savo arterijų sveikata.

Įpročiai, padėsiantys atkimšti arterijas

1. Prasta mityba yra pagrindinė arterijų užsikimšimo priežastis, todėl reikia atlikti reikiamus mitybos pokyčius ir valgyti subalansuotą bei sveiką maistą. Į savo mitybos racioną derėtų įtraukti gerųjų riebalų šaltinių, tokių kaip avokadų, žuvies, riešutų ir alyvuogių.

Turėtumėte vengti transriebalų, perdribtų produktų bei greito maisto, apriboti cukraus ir sočiųjų riebalų suvartojimą bei vartoti daugiau ląstelienos turinčio maisto, pavyzdžiui, pupelių, lęšių, daržovių ir avižų.

2. Kasdien išgerkite po 3-6 arbatos puodelius. Žalioji arbata yra vienas iš naudingiausių gėrimų, turinčių daug antioksidantų, padedančių sumažinti riebalų nuosėdas arterijose. Kitos naudingos arbatos: baltoji, juodoji ir ramunėlių arbatos.

3. Fizinis aktyvumas užtikrina kūno tvirtumą ir sveikatą. Amerikos širdies asociacija praneša, kad apie 75 min intensyvios treniruotės (dviračiai, greitas ėjimas, šokimas) arba 150 min vidutinio sunkumo pratimai (bėgimas, aerobika, krepšinis, plaukimas) kiekvieną savaitę padeda palaikyti sveiką širdį, skatinti teigiamą mąstymą ir atkimšti arterijas.

4. Miego trūkumas sukelia nuovargį, aukštą kraujospūdį, svorio padidėjimą, dirglumą, imuniteto susilpnėjimą ir atminties sutrikimus. Be to, miego stoka didina širdies ligų, nutukimo, diabeto ir hipertenzijos riziką. Todėl būtina kasnakt miegoti po 7-9 val.

5. Apsaugoti ir išvalyti arterijas gali padėti ir tokios natūralios priemonės kaip granatų sultys, magnis, kalis bei omega-3 riebalų rūgštys.

6. Atsikratykite nereikalingų kilogramų, nes jis gali sukelti neigiamą cholesterolio kaupimąsi kūne ir padidinti plokštelių formavimosi bei arterijų užsikimšimo riziką.

7. Meskite rūkyti ir atsisakykite alkoholio, nes šie žalingi įpročiai kenkia arterijoms, kraujagyslėms ir širdies sveikatai.

8. Pasikonsultuokite su savo gydytoju, kuris nuves jus tinkama sveiko gyvenimo būdo linkme.

Parengta pagal „Healthy Food House“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.