Sausos pėdos gresia didelėmis išlaidomis: daro kelias klaidas

Sausėja pėdų oda? Nieko keista. Šioje vietoje oda neturi riebalinių liaukų ir drėgmės balansą gali palaikyti tik per prakaitą. Kartais pėdų odos sausumo mes nepastebite, tačiau apie jį byloja kiti požymiai. Pavyzdžiui, odos niežėjimas, raudonumas, šerpetojimas, skilinėjimas ar bėrimas.

 Pėdų oda sausėja ir daug vaikštant basomis.<br> 123rf nuotr.
 Pėdų oda sausėja ir daug vaikštant basomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-05-17 16:05

Viena iš priežasčių, galinčių nulemti odos sausumą – karštas dušas ar vonia. Odą sausina ir prastos kokybės muilai, šildymas ar kondicionierius. Sausumą gali nulemti tokie sveikatos sutrikimai kaip egzema, diabetas ar skydliaukės ligos.

Jei nekreipsite dėmesį į pėdų sausumą, ilgainiui odoje atsiras mikro įtrūkimų, kurie bus puiki terpė ligoms. Gali paūmėti odos problemos kaip žvynelinė ar dermatitas, paprasčiau užsikrėsti ir grybeliu. Pėdų sausumo sukelti kulnų įtrūkimai gali apsunkinti vaikščiojimą. Laiku negydoma problema gali pareikalauti ir didesnių investicijų, nes prireiks vaistų ar tepalų.

Pačios paprasčiausios ir veiksmingiausios priemonės nuo pėdų sausumo yra natūralūs aliejai ir kremai.  venkite priemonių su alkoholiu, nes tai dar labiau sausins odą.

Nepamirškite, kad aliejus ar kremas turėtų būti tepamas iškart po maudynių. Taip pat svarbu pėdų plovimui naudoti natūralų drėkinantį muilą. 

Nepamirškite gerti pakankamai vandens. Svarbi ir mityba. Labai svarbios yra Omega 3 riebalų rūgštys, jų gausu riebioje žuvyje, graikiškuose riešutuose, linų sėmenyse, chia sėklose. Reikėtų nepamiršti baltymų ir produktų, turinčių geležies. Jeigu jos trūksta, žmogus ne tik jaučia nuovargį, tai atsiliepia ir plaukų, nagų, odos būklei. Tam, kad organizmas ją maksimaliai pasisavintų, naudokite kartu su vitaminu C.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.