Prisidainavo: vyras taip įsijautė traukti karaokės dainas, kad pateko į ligoninę

Karaokė yra kone viso pasaulio baruose pamėgtas pasilinksminimo būdas. Turbūt daugumai yra tekę girdėti ką nors iš visos širdies traukiant šlagerius pagal fonogramą.

Dėl pastangų išdainuoti ypač aukštas natas, pasirodo, gali net subliūkšti plaučiai.<br> 123rf nuotr. 
Dėl pastangų išdainuoti ypač aukštas natas, pasirodo, gali net subliūkšti plaučiai.<br> 123rf nuotr. 
Dėl pastangų išdainuoti ypač aukštas natas, pasirodo, gali net subliūkšti plaučiai.<br> 123rf nuotr. 
Dėl pastangų išdainuoti ypač aukštas natas, pasirodo, gali net subliūkšti plaučiai.<br> 123rf nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2019, 2:22 PM

Ypač karaokė mėgstama Rytų šalyse. Bet, pasirodo, šis pasilinksminimas gali būti ir ganėtinai pavojingas.

Štai vienam kinui karaokė baigėsi ligoninėje. Žmogus taip stengėsi daug kartų iš eilės išdainuoti aukštas natas, kad jam net subliuško plautis, pranešė Honkonge anglų kalba leidžiamas laikraštis „South China Morning Post“.

Rašoma, kad 65 metų Dziangsi provincijos Kinijos pietuose Nančango apygardos gyventojas vieną po kitos dainavo 10 dainų, kuriose buvo aukštų natų, kol pradėjo krūtinėje jausti skausmą ir jam pasidarė sunku kvėpuoti.

„Tuo momentu buvau labai susijaudinęs ir, padainavęs kelias dainas, kuriose buvo labai aukštų natų, pajutau, kad man sunku kvėpuoti“, – pristatytas Wang vardu nukentėjusys pasakojo vaizdo kanalui „PearVideo“.

Ligoninėje, anot vyrą gydžiusio daktaro, paaiškėjo, kad dėl didelio slėgio, kurį sukėlė aukštų natų dainavimas, subliuško vyro plautis. Laimė, jis gavo tinkamą gydymą ir sėkmingai sveiksta.

Plautis subliūkšta (mediciniškai tai vadinama pneumotoraksu), kai jame dėl atsiradusios skylės įkvėptas oras išteka į ertmę tarp plaučio ir krūtinės sienelės, rašo Amerikos plaučių asociacija. Nutekėjęs oras gali pradėti kauptis ir sudaryti slėgį krūtinės ertmėje. Nors dažniausiai taip nutinka dėl fizinio sužeidimo ar ligos nulemto plaučio pažeidimo, plautis gali subliūkšti ir dėl kitokios priežasties. Štai neseniai paskelbta apie atvejį, kai 79 metų moteriai iš Portugalijos pneumotoraksas pasireiškė po to, kai buvo per giliai įbesta akupunktūros adata.

Taip pat yra užfiksuota atvejų, kai žmonės, tiesiogine ta žodžio prasme, prarėkė plaučius. Žurnalo „Journal of Emergency Medicine“ 2017 metų numeryje aprašyta, kaip 16 metų mergaitei iš Teksaso (JAV) subliuško plautis, kai ji per garsiai rėkė išvakarėse vykusiame grupės „One Direction“ koncerte. Visų nuostabai, paauglė nežinojo, kad turi bėdų su plaučiais.

Kino, kuriam subliuško plautis traukiant karaokės dainas, atveju tiksliai nežinoma, kas lėmė pneumotoraksą: paciento amžius, sveikatos būklė ar galimos anksčiau patirtos traumos. Tačiau galima manyti, kad tai susiję ne tik su dainavimu, bet ir su gilesnėmis priežastimis.

Taigi, jeigu nuspręsite kurį vakarą iš širdies padainuoti, būkite atsargūs traukdami aukštas natas, kad nesibaigtų, kaip karaokės gerbėjui iš Kinijos.

Parengta pagal „IFLScience“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.