Lietuvoje daugėja sergančių gripu: sunkiausi pacientai jau guldomi į ligonines

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC) informuoja, kad bendras sergamumo gripu, ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) ir COVID-19 liga rodiklis Lietuvoje per savaitę padidėjo.

Ligoninė<br>Asociatyvinė G.Bitvinsko nuotr.
Ligoninė<br>Asociatyvinė G.Bitvinsko nuotr.
Ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ligoninė<br>M.Patašiaus nuotr.
Ligoninė<br>M.Patašiaus nuotr.
Ligoninė<br>V.Skaraičio nuotr.
Ligoninė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 3:44 PM

Kaip teigiama NVSC pranešime žiniasklaidai, lapkričio 17–20 d. bendras sergamumo minėtomis ligomis rodiklis siekė 707,9 atvejo 100 tūkst., ankstesniąją savaitę (lapkričio 7–13 d.) jis buvo mažesnis – 672,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Lyginant praėjusios ir ankstesnės savaitės duomenis, matyti, kad susirgimų gripu ir ŪVKTI skaičius padidėjo, o COVID-19 liga – sumažėjo.

NVSC duomenimis, mažiausias sergamumo šiomis ligomis rodiklis praėjusią savaitę užregistruotas Utenos apskrityje, o didžiausias – Kauno apskrityje.

Pastarąją savaitę į šalies ligonines dėl gripo buvo paguldyta 18 asmenų, iš kurių 16 priklausė 0–17 metų amžiaus grupei, lapkričio 7–13 d. dėl gripo buvo paguldytas 1 suaugęs žmogus.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos duomenimis, 2022 m. 45 sav. ŪVKTI simptomus turintiems pacientams iš viso buvo paimta 216 ėminių, iš kurių 5-uose ėminiuose buvo rastas A tipo gripo virusas (netipuotas), 26-uose – respiracinis sincitinis virusas (RSV).

Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro (ECDC) duomenimis, Europoje 45-ą metų savaitę iš 38 410 mėginių, imtų gripo virusui nustatyti, 1 179 buvo teigiami (A tipo gripas sudarė 89 proc., B tipo – 11 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.