Čili pipirai
Kai norisi kuo greičiau nuslopinti skausmą, tikriausiai net nesusimąstoma apie deginantį čili pipirą. Nepaisant to, jis padeda numalšinti skausmą, nors iš pradžių gali atrodyti, kad dar labiau ėmė skaudėti. Mat šiuose aitriuose pipiruose gausu medžiagų, kuriuos mokslininkai švelniai vadina kapsaicinais, padedančiais atsikratyti skausmingų pojūčių. Tuo tarpu Notingemo universiteto (Didžioji Britanija) mokslininkų tvirtinimu, kapsaicinas taip pat sparčiai naikina piktybines vėžines ląsteles. Todėl galite drąsiai valgyti raudonąjį pipirą nelaukdami, kol susimušite koją į stalo kampą.
Vartojimas: Geriausiai naudoti kapsaicino tepalą, tačiau jei jo nėra, tai perpjovus pusiau čili pipirą, reikėtų juo įtrinti sumuštą vietą.
Gvazdikėliai
D.Britanijos mokslininkai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad gvazdikėlius tinka dėti ne tik į karštą vyną. Mat juose esama eugenolio junginių (kvapniųjų medžiagų), veikiančių kaip vietinis anestetikas ir blokuojančių nervų signalus. T.y. skauda kaip ir anksčiau, tačiau to nejauti.
Vartojimas: Užlašinti pora lašų gvazdikėlių aliejaus ant skaudamos vietos.
Mėtų aliejus
Niujorko universiteto (JAV) mokslininkai atlikę tyrimą nustatė, kad išspaustų mėtų aliejus palengvina galvos skausmą 60 proc. atvejų. Mat mėtos veikia kaip miorelaksantai (medžiagos, padedančios raumenims atsipalaiduoti), ypač kaklo ir viršutinės nugaros srityse.
Vartojimas: Reikėtų užlašinti pora lašų mėtų aliejaus ant vatos tampono ir pridėjus prie kaklo, kaktos ir antakių, palaikyti kelias minutes. Jei skausmas nenurimo, po 10 minučių pakartokite procedūrą.