Netinkama liemenėlė - pagrindinė nugaros skausmų priežastis

Diržai, apatinis trikotažas, kepuraitės, rankinės – visi šie moterų drabužiai ir aksesuarai daro įtaką nugaros skausmui. Labiausiai nugarą kankina netinkamos liemenėlės. Britų osteopatų asociacijos tyrimo duomenimis, šešios moterys iš dešimties kenčia nugaros skausmus būtent dėl netinkamų liemenėlių. Štai keturios moterys iš dešimties susiduria su skausmais sprando srityje, nugaroje ir pečiuose, nes nešioja sunkius krepšius. Tvirtai susegti diržai suspaudžia liemenį ir atsiranda skausmas klubuose ir viršutinėse šlaunų dalyse, rašo „The Telegraph“.

Dažnai moterys nešioja mažesnio dydžio liemenėlės kaušelius ir per dideles per krūtinės apimtį.<br>123rf
Dažnai moterys nešioja mažesnio dydžio liemenėlės kaušelius ir per dideles per krūtinės apimtį.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-20 19:53, atnaujinta 2018-03-15 06:43

„Dažnai moterys aukoja savo sveikatą dėl mados“, - konstatavo asociacijos vadovė Kelston Chorley. Įmonės „Bravissimo“ atstovė Natasha Hatwell pataria moterims reguliariai pasitikrinti liemenėlės dydį, nes krūtinės dydis ilgainiui keičiasi. Anot specialistės, neretai moterys nešioja mažesnio dydžio liemenėlės kaušelius ir per dideles per krūtinės apimtį. Taip visas svoris perkeliamas ant pečių.

Kelnaitės su juostele penktadaliui moterų sukelia susierzinimą dėl trynimosi efekto. Štai basutės per pirštą gali deformuoti didįjį pirštą. Tvirtai prigludusios kepuraitės ar skrybėlės gali sukelti galvos skausmą, nes suspaudžia galvos kraujagysles. Vyrams, nešiojantiems pinigines kišenėje, gali atsirasti nugaros skausmas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.