Svogūnų laiškai padės įveikti nuovargį

Nors pavasarį dažniau švysteli saulė, dažnas žmogus jaučia nuovargį. Dienos tampa vis šviesesnės, bet nuotaika neretai ne gerėja, o prastėja.

Pavasarį dėl vitaminų trūkumo apima nuovargis.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotrauka
Pavasarį dėl vitaminų trūkumo apima nuovargis.<br>I. Budzeikaitės asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-03-06 17:35, atnaujinta 2018-03-10 11:51

Kaip pavasarį padėti sau? Dažnas vaistininko prašome imunitetą stiprinančių maisto papildų.

Bet sustiprėti galima ir natūraliais būdais. Tad pavasarį skirkite sau daugiau dėmesio: derinkite darbą ir poilsį, sveikai maitinkitės, daugiau judėkite.

Nuovargis atsiranda dėl to, kad žiemą neatostogavote, tingėjote mankštintis namuose ar lankytis sporto klube. Tad nors dabar išvykite trumpų atostogų į šiltus kraštus, kur kasdien saulė žeme ridinėjasi ir suteikia imunitetą stiprinančio vitamino D. Šiltuose kraštuose pasimėgaukite daug vitaminų turinčiais šviežiais vaisiais ir daržovėmis.

Jeigu nėra galimybės atostogauti, laisvalaikiu sportuokite. Judėjimas pagerina hormonų veiklą, dėl to pagerėja nuotaika.

Bet jeigu ir tokiais būdais neįveikiate nuovargio per dvi savaites, atlikite sveikatos patikrinimą gydymo įstaigoje. Padarius kraujo tyrimus gali paaiškėti, kad nuovargio priežastis - geležies trūkumas ir besiformuojanti mažakraujystė.

Be medikų paskirtų vaistų, geležies stygių jūsų organizmui gali grąžinti tam tikri produktai – valgykite daugiau jautienos, raudonųjų burokėlių, svogūnų laiškų.

Česnakai ir svogūnų laiškai turi daug vitamino C ir folio rūgšties.

Šeimos gydytojai pacientams, jaučiantiems pavasarinį nuovargį, pataria vengti stiprios kavos, alkoholio, nes šie gėrimai slopina energingumą.

Norėdami išvengti nuovargio stenkitės nepervargti – eikite miegoti valanda ankčiau nei tai darėte iki tol. Gerai pailsėję naktį, dieną jausitės žvalesni.

Parengė Ligita Valonytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.