Nuolat valgydami bananus galite sumažinti insulto riziką

Anot Pasaulinės sveikatos apsaugos organizacijos Mitybos departamento specialistų, nuolatinis bananų valgymas 24 proc. sumažina smegenų kraujotakos sutrikimų riziką. Visa bananų sveikatingumo paslaptis - juose esantis didelis kalio kiekis. Kiek anksčiau mokslininkai nustatė sąsajas tarp kalio stygiaus organizme ir hipertonijos vystymosi padidėjimo rizikos. Šie mokslininkų teiginiai buvo išspausdinti britų leidinyje „British Medical Journal“.

Subalansuota dieta, į kurią kasdien įtraukiami ir vaisiai, kuriuose daug kalio, padeda sumažinti arterinį spaudimą.<br>123rf
Subalansuota dieta, į kurią kasdien įtraukiami ir vaisiai, kuriuose daug kalio, padeda sumažinti arterinį spaudimą.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-16 11:26, atnaujinta 2018-03-08 05:30

Tyrėjų manymu, subalansuota dieta, į kurią kasdien įtraukiami ir vaisiai, kuriuose daug kalio, padeda sumažinti arterinį spaudimą. Būtent aukštą kraujospūdį medikai įvardija kaip pagrindinę insulto priežastį.

Štai bananai, palyginus su kitais vaisiais, turi daugiausiai kalio. Viename banane yra apie 420 mg kalio (paros norma suaugusiems - 3500 mg). Mokslininkai pabrėžia, kad jie neaptiko teigiamo kalio įtakos vaikų arteriniam spaudimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.