Miegamojo spalva daro įtaką miego ilgumui

Edinburgo miego centro (Didžioji Britanija) specialisto Chriso Idzikowskio tvirtinimu, miegamojo sienų spalva daro tiesioginę įtaką miego kokybei. Pavyzdžiui, mėlyna spalva padeda žmogui atsipalaiduoti. Tokios spalvos kambaryje jis vidutiniškai miega 7 valandas 52 minutes.

Melsvos spalvos miegamajame žmonės miega ilgiausiai.<br>123rf
Melsvos spalvos miegamajame žmonės miega ilgiausiai.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-23 11:26, atnaujinta 2018-03-06 09:32

Mokslininkas pateikė tokias išvadas atlikęs miegamųjų analizes 2000 namų. Paaiškėjo, kad ramiausios spalvos – geltona, mėlyna ir žalia, kadangi tada žmogus geriausiai išsimiega. Tai Ch. Idzikowskis aiškina tuo, kad žmogaus smegenys jautriau reaguoja į spalvas, kontroliuojančias miego ritmus ir pojūčius dieną.

Anot jo, jei miegamasis išdažytas alyvine spalva, tai žmonės miega vidutiniškai tik penkias valandas ir 56 minutes per naktį. Greičiausiai dėl to, kad ši spalva labiau stimuliuoja smegenų aktyvumą.

Jei miegamojo spalva ruda, tada žmogus vidutiniškai miega 6 valandas 5 minutes, o jei pilka - - 6 valandas ir 12 minučių, - rašo „The Daily Mail“.

Jei miegamojo sienos nudažytos žaliai, tai žmogus miega 7 valandas 36 minutes, jei geltonai - 7 valandas 40 minutes, bronzine spalva - 7 valandas 33 minutes, oranžine - 7 valandas 28 minutes, raudona spalva - 6 valandas 58 minutes, o jei aukso spalva - 6 valandas 43 minutes.

Taip pat per tyrimą buvo nustatyta, kad sutuoktiniai, miegantys miegamajame, kurio sienos išdažytos smėlio spalva, mylisi vidutiniškai tris kartus per savaitę, o raudonai – tik kartą per savaitę.

Dar vienas pastebėjimas: pilkos spalvos miegamąjį dažniau renkasi tie žmonės, kurie perka įvairus pirkinius internetu ir lovoje.

Vienam penktadaliui respondentų patinka mankštintis miegamajame, jei kambarys išdažytas sidabrine spalva. Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.