Lietuvės nori didesnių krūtų, pūstų lūpų ir plokščių pilvų

Lietuvos ir pasaulio grožio peilio tendencijos nesikeičia – vienomis populiariausių gražinimosi procedūrų išlieka krūtinės didinimo operacijos. Lietuvių kukliomis nepavadinsi – jos pageidauja C arba D dydžių implantų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-04 12:00, atnaujinta 2018-03-04 23:00

Mūsų šalyje antroje vietoje pagal populiarumą – riebalų nusiurbimas ir pilvo plastikos atkūrimo operacijos. Pasaulyje ši operacija – dažniausia tarp plastikos chirurgų atliekamų. Toliau pagal populiarumą rikiuojasi lūpų korekcijos ir nosies plastikos operacijos, pasaulio ir Lietuvos tendencijas lygina Kauno „Grožio chirurgijos“ klinikos docentas, medicinos mokslų daktaras, plastinės rekonstrukcinės chirurgijos gydytojas Kęstutis Maslauskas.

Nors plastinės chirurgijos mados nėra tokios dinamiškos ir dažnai besikeičiančios, kaip, tarkime, drabužių, tačiau ir čia egzistuoja laikinas padidintas dėmesys vienai ar kitai naujovei. Kaip pavyzdį K. Maslauskas pateikia prieš kelerius metus didelio susidomėjimo sulaukusį kamieninių ląstelių naudojimas medicinoje ir plastikos chirurgijoje, kuris vėliau greitai nuslūgo.

„Nėra studijomis patvirtintų mokslinių tyrimų. Nesakau, kad ši sritis neperspektyvi, tačiau ji per menkai ištirta, o medicininiams įrodymams reikia daugiau laiko. O kol kas labai sunku įvertinti kamieninių ląstelių naudą plastinėje ir estetinėje chirurgijoje“, - sako chirurgas.

Pašnekovas tikina, kad pastaruoju metu pasaulio plastikos chirurgai laikosi natūralumo linijos. Tai yra, stengiamasi kūno formas atstatyti paties paciento audiniais.

„Kaip alternatyva implantams siūloma galimybė transplantuoti, persodinti paties paciento riebalų ląsteles“, – aiškina jis. Jos naudojamos tobulinant veido, krūtinės ir sėdmenų formas. Ši procedūra paplitusi ir kūno sričių defektams taisyti, pavyzdžiui, užpildant įdubimus po buvusių traumų.

Pagrindinis skirtumas tarp implantų ir riebalų yra tas, kad riebalai yra natūralūs. Anot mediko, jokie sintetiniai gaminiai negali pakeisti savų audinių. Be to, pasak rekonstrukcinės chirurgijos gydytojo, pasaulyje stiprėja tendencija atsisakyti sėdmenų implantų ir juos tobulinti tik paciento riebalų ląstelėmis. Naudojant šį metodą, komplikacijų tikimybė sumažėja iki minimumo.

Krūtų didinimo operacijos taip pat neišvengė pokyčių ir madų tendencijų.

„Prieš maždaug 7–10 metų moterys rinkdavosi mažesnio tūrio implantus, kad krūtinė po operacijos atrodytų kuo artimesnė natūraliems dydžiams. Tačiau pastaruoju metu moterys pageidauja C ir D dydžio krūtų“, – lietuvių kuklumo stereotipus griauna medikas.

Taip pat lietuvės pageidauja išsiurbti riebalus nuo vidinių šlaunų pusių, tvarkomos vietos apie kelius, didinamos lūpos. Dauguma pacienčių renkasi normalaus putlumo lūpas, tačiau kartais pasitaiko ir norinčių nenatūraliai putlių.

„Tuomet tenka dirbti psichologo darbą ir atkalbėti jas nuo šių procedūrų“, – atvirauja K. Maslauskas.

Su nuomone, kad plastinė chirurgija yra atrakcija ir priemonė turtingų moterų įgeidžiams tenkinti, jis kategoriškai nesutinka. Anot gydytojo, tai ypač sudėtinga medicinos sritis. Šios operacijos kartais išsprendžia ne tik psichologines, bet ir gyvenimo kokybės problemas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.