Dėl įrudusio kūno moteris paaukojo savo sveikatą

25-erių Leanne Atherton gailisi, kad laiku nepasidomėjo žalingu ultravioletinių spindulių poveikiu ir be saiko deginosi soliariume, kiekvieną savaitę „moderniame karstelyje su šildomom sienelėm“ praleidusi net 20 minučių. Ir taip aštuonerius metus iš eilės.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 13, 2013, 4:16 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:27 PM

Šių metų birželio mėnesį jai buvo diagnozuota piktybinė melanoma.

Savo išblyškusia oda nepatenkinta L.Atherton dirbtinės saulės spinduliais susižavėjo sulaukusi vos 17 metų. Nuo tada mergina tapo nuolatine soliariumų kliente, kuriai pamažu išsivystė priklausomybė nuo deginimosi.

Deginimasis tikrai sukelia priklausomybę. Visuomet buvau blyškios odos, mėlynų akių ir labai strazdanota - tokiems žmonėms soliariumuose patariama nesilankyti. Tačiau išvydusi vis labiau įrundantį kūną, tiesiog negalėjau sustoti“, - teigia L.Atherton.

Ne paslaptis, kad deginimasis soliariume vėžio riziką padidina net 75 proc.

„Žinojau, kad soliariumas padidina vėžio atsiradimo tikimybę, tačiau visuomet maniau, jog šansas yra labai mažas. Per visus 8 metus, kai deginausi soliariume, manęs niekuomet nepaklausė mano amžiaus ar odos tipo... Gražus kūno atspalvis tikrai nevertas to skausmo, kurį patirsiu per operaciją, randais subjaurotos odos ar to šiurpą keliančio nežinomybės jausmo, laukiant tyrimų rezultatų“, - teigia L.Atherton.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.