Šokiruojančios nuotraukos atskleidžia, kaip mūsų išvaizdą pakeičia rūkymas

Visi žinome, kad rūkydamas žmogus rizikuoja susirgti plaučių vėžiu, tačiau ar žinojote, kad dėl rūkymo ant moterų veidų ima augti vis daugiau nepageidaujamų plaukų?

Kairėje nuotraukos pusėje - rūkančio žmogaus atvaizdas, o dešinėje - nerūkančio.<br>„Tobacco Body“ nuotr.
Kairėje nuotraukos pusėje - rūkančio žmogaus atvaizdas, o dešinėje - nerūkančio.<br>„Tobacco Body“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2013, 10:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 1:08 AM

Atrodo, kad šiurpą keliančios nuotraukos ir grėsmingi perspėjimai ant cigarečių pakelių prarado savo įtaigumą, tad suomių sveikatos apsaugos darbuotojai sukūrė interaktyvų internetinį puslapį „Tobacco Body“, parodantį, kokį poveikį rūkymas iš tiesų turi mūsų organizmui.

Pradedant spuogais, papilkėjusia oda bei paburkimais ir baigiant padidėjusia skrandžio opos tikimybe – puslapyje pateikiamas visas rūkymo sukeliamo pašalinio poveikio „katalogas“.

1. Moterys rūkalės turėtų sunerimti – rūkymas didina veido ir rankų plaukuotumą, nes organizme gerokai padidėja vyriško hormono testosterono kiekis.

2. Reikėtų paminėti ir svarbų faktą, kad nuo nikotino priklausomi asmenys pasigirti elastinga oda gali gerokai rečiau nei tie, kurie vengia cigarečių dūmų.

3. Rūkaliai taip pat dažniau kenčia nuo spuogų, kadangi rūkymas susilpnina kraujo cirkuliaciją, taip padidindamas infekcijos tikimybę. Rūkantiems žmonėms išsigydyti aknę yra gerokai sunkiau nei nerūkantiems.

4. Įdomu ir tai, kad nerūkantys žmonės turi net 5 kartus mažiau raukšlių, palyginti su tais, kurie surūkydavo po pakelį per dieną ištisus 25 metus.

5. Jeigu to nepakanka – pakelis cigarečių per dieną gali paskatinti ankstesnę menopauzę, o taip pat sutrikdyti menstruacijų ciklą.

6. Daugelis žmonių tiki, kad ėmus rūkyti mažėja svoris, tačiau šis teiginys gerokai prasilenkia su realybe. Rūkančios 16–24 metų merginos nuo antsvorio kenčia gerokai dažniau nei tos, kurios atsisako minties nuodyti savo organizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?