Testas. Ar teisingos jūsų žinios apie akis ir regėjimą?

Akys – vienas svarbiausių žmogaus organų. Per jas mes gauname didžiąją dalį visos informacijos. Akys mums padeda orientuotis erdvėje, mokytis, pažinti pasaulį ir kitus, mylėti. Užsimerkite akimirkai ir pabandykite įsivaizduoti, koks gyvenimas būtų be viso to. Sunkus? Neįmanomas? Tuomet pagalvokite - ar skiriate savo akims pakankamai dėmesio?

Akims šiais laikais tenka vis didesnis krūvis, tad vertėtų žinoti, kaip išsaugoti gerą regėjimą.<br>123rf. nuotr.
Akims šiais laikais tenka vis didesnis krūvis, tad vertėtų žinoti, kaip išsaugoti gerą regėjimą.<br>123rf. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-02-05 09:48, atnaujinta 2018-02-16 16:57

Itin daug dėmesio akims reikia skirti šiais laikais, kai joms tenka vis didesnis krūvis. Šiuolaikinės technologijos ir vis naujesnių nešiojamų elektroninių prietaisų atsiradimas suteikė daugybę informacijos gavimo būdų, ženkliai palengvino bendravimą, tačiau nuolatinis žiūrėjimas į ekraną, skaitymas, tekstų rašymas, žaidimai – visa tai, ką veikiate su savo nešiojamais, planšetiniais kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais, - didžiulė įtampa akims ir grėsmė geram regėjimui.

Ką žinote apie ligas, galinčias sutrikdyti ar net atimti regėjimą? Atsakykite į šio testo klausimus, ir sužinokite, ar jūsų žinios apie akis ir regėjimą yra teisingos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.