Mitybos specialistę sulieknėti privertė kolegų patyčios

Mitybos specialistė Sherma Turner, pati sverdama net 133 kg, dėstė kitiems apie nutukimą, jo priežastis ir gydymo eigą. Nenuostabu, kad pacientams buvo sunku patikėti moters kompetencija.

Kartais net ir mitybos specialistams sunku suvaldyti potraukį saldumynams.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Kartais net ir mitybos specialistams sunku suvaldyti potraukį saldumynams.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 8, 2014, 5:11 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:31 PM

Darbovietėje kolegos nuolat laidė juokelius apie jos svorį. Paskutinis lašas, perpildęs moters kantrybės taurę, – kai kolegė pasityčiojo iš Shermos nuotraukos. „Atrodo, lyg būtum ką tik prarijusi pati save“, – tuomet kandžiai rėžė bendradarbė.

Būtent tokios įžeidžiančios pastabos reikėjo pirmam žingsniui žengti — ir štai dabar Shermos jau neįmanoma pažinti. 45-erių moters išvaizda kardinaliai pasikeitė — ji numetė 64 kg po skrandžio suveržimo specialiu žiedu operacijos. Tačiau didžiausia laimė Shermai yra ne tai, kad ji gali įsisprausti į kone dukart mažesnio dydžio džinsus, bet tai, jog dabar gali ramiai ir užtikrintai pažvelgti savo pacientams į akis.

Kaip ir daugelis pacienčių, su svorio problemomis Sherma susidūrė nėštumo metu. Sherma prisipažino per kiekvieną nėštumą priaugusi net po 25 kg, o atsikratyti priaugto svorio pasirodė esą pernelyg sudėtinga užduotis.

„Kiekvienas rytas prasidėdavo dieta, bet jau per pietus lėkdavau iki užkandžių automato, kad galėčiau nusipirkti šokolado“, — dalijosi prisiminimais moteris.

Kalbėdama su pacientais Sherma visuomet jautė jų paniekos kupinus žvilgsnius ir mintyse užduodamus klausimus: „Kaip drįsti man sakyti, kad turėčiau numesti svorio, kai pati esi tikra nutukėlė?“

Prisimindama kolegų patyčias, Sherma teigė: „Kartą darbe perstūmiau savo stalą, o kolega man rėžė, kad mano storas užpakalis ten netilps. Pasistengiau viską nuleisti juokais, bet viduje verkiau. Mano širdis kraujavo.“

Tiesa, pokyčių reikėjo ne tik Shermai, bet ir jos vyrui Dale'ui. Vyras kentėjo nuo diabeto ir antsvorio.

Gydytojai rekomendavo, kad daugiau nei 130 kg sveriantiems sutuoktiniams būtų atlikta skrandžio mažinimo operacija, po kurios žmogus nebenori tiek daug valgyti. 2012 metų gegužės mėnesį operacija buvo atlikta Shermai, vėliau — ir Dale'ui. Netrukus po operacijos pora kartu pradėjo lankyti sporto klubą.

„Kai kurie sako, jog sukčiavau atlikdama operaciją. Bet išbandžiau įvairias dietas, bandžiau sportuoti. Man tiesiog nepavykdavo“, – teigia Sherma.

Artimiausiu metu moteris planuoja atlikti odos pertekliaus pašalinimo operaciją. Sherma pridūrė, kad dabar jai daug geriau sekasi atlikti darbą. Moteris abejoja, ar taip būtų, jei ji niekada nebūtų turėjusi problemų dėl atsvorio. Dabar Sherma džiaugiasi pagaliau tapusi tokiu pavyzdžiu, kokiu visada norėjo būti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.