Alytaus apskrityje sparčiai auga sergamumas peršalimo ligomis

Alytaus apskrityje sausio 5-11 d., lyginant su prieš tai buvusia savaite, sergamumas peršalimo ligomis išaugo 66 procentais.

Daugiau nuotraukų (1)

„Alytusplius.lt“

Jan 18, 2015, 10:50 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:04 PM

Sergamumas šiomis ligomis išaugo visose apskrities teritorijose, labiausiai 2,5 karto - Druskininkų savivaldybėje, 2 kartus - Lazdijų rajone, 1,6 karto - Alytaus mieste.

Didžiausias sergamumas registruotas Varėnos rajone, 10 tūkst. gyventojų teko 60,5 atvejo. Alytaus mieste registruota 300 susirgimų ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis, 10 tūkst. gyventojų teko 56,2 atvejo per savaitę. Alytuje dažniausiai sirgo vaikai, 86 proc. visų susirgimų diagnozuoti iki 17 metų amžiaus asmenims. Praėjusią savaitę padidėjo sergamumas ir Alytaus rajone, registruota 100 susirgimų minėtomis infekcijomis, 10 tūkst. gyventojų teko 36,6 atvejo. Palyginus su prieš tai buvusia savaite, rajone padaugėjo sergančių suaugusių asmenų, o vaikai iki 17 metų amžiaus sudarė 64 proc. visų registruotų atvejų.

Alytaus apskrityje praėjusią savaitę registruoti tik 2 klinikiniai gripo atvejai Lazdijų rajone, kitose administracinėse teritorijose susirgimų gripu neregistruota. Todėl dar galima pasiskiepyti nuo gripo, bet reikia paskubėti, kad organizme spėtų susidaryti tinkama apsauga nuo šios infekcijos.

Alytaus miesto ir rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigos jau baigia išnaudoti sezoninę gripo vakciną, įsigytą už valstybės lėšas. Gautos 2999, jau įskiepytos 2875 (95,9 proc.) gripo vakcinos dozės rizikos grupių asmenims. Pasiskiepijus gripo vakcina mažėja sergamumas, hospitalizacijos bei mirties rizika nuo širdies – kraujagyslių ligų, pneumonijų, inkstų ir kitų ligų.

Apsisaugojimui svarbios ir kitos priemonės: svarbu vengti artimo sąlyčio su sergančiu žmogumi, o susirgus likti namuose, neiti į darbą ar mokyklą, kreiptis į savo šeimos gydytoją Dažnai vėdinti patalpas, jas valyti drėgnu būdu, dažnai ir kruopščiai plauti rankas, čiaudint ar kosint prisidengti burną vienkartine nosinaite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.