Azerbaidžano ambasada ragins aukoti kraują

Po dviejų savaičių, vasario 24-ąją, bus minimos dvidešimt trečiosios Chodžaly tragedijos Azerbaidžane metinės. Tragiškų įvykių minėjimui Azerbaidžano ambasada Lietuvoje organizuoja renginį „Kraujas gyvenimui“, kuriuo siekiama akcentuoti, kad tautybė yra nesvarbi, kai kalbama apie žmonių gyvybes.

Azerbaidžano ambasados atstovai kartu su muzikos apdovanojimų M. A. M. A. nominantais kraują jau aukojo sausio 13 d. įvykių minėjimo metu.<br>123rf nuotr.
Azerbaidžano ambasados atstovai kartu su muzikos apdovanojimų M. A. M. A. nominantais kraują jau aukojo sausio 13 d. įvykių minėjimo metu.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-02-10 13:41, atnaujinta 2018-01-13 14:54

„Tautų supratimas ir tarpusavio pagalba yra ypač aktualu esamoje geopolitinėje situacijoje. Renginiu ne tik minime tragiškus Kalnų Karabacho regione vykusius įvykius, tačiau ir norime parodyti, kad, nepaisydami to, kurios šalies piliečiai esame, galime susivienyti ir išsaugoti gyvybes“, – teigia Azerbaidžano ambasados Lietuvoje ambasadorius Hasanas Mammadzada.

Rotušėje vyksiančio tragiškus Chodžaly įvykius paminėti skirto renginio „Kraujas gyvenimui“ metu kraują dovanos Lietuvoje gyvenantys azerbaidžaniečiai. Verslininkai, politikai, šou verslo bei nevyriausybinių organizacijų atstovai bus kviečiami dalyvauti renginyje.

Renginio metu taip pat bus rodomas lietuvių režisierių Aleksandro Broko ir Mindaugo Urbonavičiaus kurtas filmas „Begalinis koridorius“, po kurio svečiai bus kviečiami aukoti kraują.

Azerbaidžano ambasados atstovai kartu su muzikos apdovanojimų M. A. M. A. nominantais kraują jau aukojo sausio 13 d. įvykių minėjimo metu.

„Kviečiame Lietuvos žmones ir organizacijas parodyti užuojautą tragiškų įvykių aukoms dalyvaujant renginyje ir būnant kartu su mumis. Geriausias būdas išreikšti pagarbą mirusiesiems, nesvarbu, kokios jie tautybės, yra padėti išsaugoti gyvybes“, – teigia H. Mammadzada.

1992 m. Chodžaly miestelyje Kalnų Karabacho regione buvo tragiškai išžudyta daugiau negu 600 azerbaidžaniečių. Apie šiurpų miestelyje įvykdytą nusikaltimą žmogiškumui pasaulyje iki šiol žinoma mažai, o kaltininkai atsakomybės nesulaukė iki šiol.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.