Rotary klubo dovana sergantiems vaikams – insulino pompos

Čikagos lietuvių Rotary klubas Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos Vaikų endokrinologijos skyriui padovanojo 45 insulino pompas, skirtas vaikams.

Čikagos lietuvių Rotary klubas Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos Vaikų endokrinologijos skyriui padovanojo 45 insulino pompas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Čikagos lietuvių Rotary klubas Kauno klinikų Endokrinologijos klinikos Vaikų endokrinologijos skyriui padovanojo 45 insulino pompas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2015, 4:27 PM, atnaujinta Nov 24, 2017, 10:16 AM

Tai nėra pirmoji ir vienintelė tokia dovana iš už Atlanto. Labdaringos veiklos – tiek užsienyje, tiek Lietuvoje – dėka Vaikų endokrinologijos skyrius įgijo ir savo mažiesiems pacientams jau pasiūlė 160 tokių pompų.

Vertingą dovaną Vaikų endokrinologijos skyriui perdavė Čikagos lietuvių Rotary klubo prezidentas Linas Klimavičius bei jį lydėję Lietuvos Rotary klubų ir labdaros organizacijų nariai. Susitikime taip pat dalyvavo firmų, gaminančių bei prekiaujančių insulino pompomis atstovai, cukriniu diabetu sergančių vaikų šeimos ir medikai.

Gyvybiškai svarbią dovaną priėmė ir visiems prie jos gavimo prisidėjusiems padėkojo Endokrinologijos klinikos vadovė prof. Rasa Verkauskienė bei Vaikų endokrinologijos skyriaus vadovė dr. Edita Jašinskienė.

Cukriniu diabetu sergančių vaikų tėvų vardu kalbėjo projekto „Diabitės“ iniciatorė žurnalistė Edita Mildažytė. Apie savo potyrius ir išgyvenimus, sergant cukriniu diabetu bei susidraugaujant su šia liga, pasakojo cukriniu diabetu sergantys paaugliai.

„Tai jau nebėra prabanga, tai – kasdienybė. Insulino pompas turi gauti ir galimybę rinktis, kaip gydytis, privalo turėti visi vaikai ir suaugusieji“, – kalbėjo prof. R. Verkauskienė.

Lietuvos gėda yra tai, kad insulino pompos vis dar nėra kompensuojamos. Cukriniu diabetu sergantiems vaikams jos padeda užtikrinti geresnę ligos kontrolę, išvengti sunkių komplikacijų. Iš Sveikatos apsaugos ministerijos endokrinologus ir jų pacientus neseniai pasiekė džiugi žinia, kad insulino pompų keičiamosios dalys bus kompensuojamos visiems vaikams ir jaunimui nebe iki 19, o iki 24 metų.

„Tikiuosi, kad šią tokio mūsų bendravimo tradiciją tęsime iki tol, kol ji bus reikalinga, t. y., iki tada, kol insulino pompos Lietuvoje bus kompensuojamos visiems sergantiems cukriniu diabetu,“ – sakė L. Klimavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.