Norintiems pas šeimos gydytoją – į privačius kabinetus!

Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela sako, kad šeimos gydytojo paslaugas turėtų teikti daugiau privačiai dirbančių medikų.

Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela sako, kad šeimos gydytojo paslaugas turėtų teikti daugiau privačiai dirbančių medikų.<br>T. Bauro nuotr.
Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela sako, kad šeimos gydytojo paslaugas turėtų teikti daugiau privačiai dirbančių medikų.<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2016, 8:27 AM, atnaujinta May 27, 2017, 12:29 PM

„Pabrėžčiau, kad pagal visus strateginius dokumentus norime pasiekti, jog pirminiame mūsų sveikatos sistemos lygmenyje, tai yra poliklinikose, pas šeimos gydytojus, 80 proc. pacientų aptarnautų privatūs gydytojai.

Šiuo metu tėra tik 40 proc. Tad dar yra kur dirbti ir ko siekti“, – interviu „Verslo žinioms“ sakė ministras.

Jis taip pat aiškino, kad nors šiemet pagal sutartis su Valstybine ligonių kasa nė vienai įstaigai – nei valstybinei, nei privačiai – finansavimo apimtis nėra didesnė, nei buvo realiai skirta pernai, metų pabaigoje toms sveikatos įstaigoms, kurios suteiks daugiau kompensuojamų paslaugų, nei planuota, iš rezervo kaip visada bus skiriama papildomų lėšų.

„Todėl nematau priežasčių privačioms įstaigoms reikšti nepasitenkinimą – finansavimas nemažėja, iš tiesų netgi didėja“, – teigė ministras.

Kartu jis sakė nematantis problemų dėl to, kad medikai dirba keliose vietose, ir teigė, jog būtų galima ieškoti lankstesnio gydytojų darbo reglamentavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.