Crafoordo premiją pelnė japonų ir amerikiečių imunologai

Šių metų Crafoordo (Krafordo) premija skirta vienam japonų ir dviem amerikiečių mokslininkams už itin svarbius atradimus imuniteto reguliavimo srityje.

Premija jiems skirta už „atradimus, susijusius su T ląstelėmis, kurios atremia pavojingas imuniteto reakcijas esant artritui ir kitoms autoimuninėms ligoms“.<br>Kadras iš „YouTube“
Premija jiems skirta už „atradimus, susijusius su T ląstelėmis, kurios atremia pavojingas imuniteto reakcijas esant artritui ir kitoms autoimuninėms ligoms“.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Apr 12, 2017, 8:38 AM

Premiją teikiantis komitetas nurodė, kad Osakos universiteto mokslininkas Shimonas Sakaguchi (Šimonas Sakagučis), San Franciske įsikūrusio Parkerio vėžio imunoterapijos instituto tyrėjas Fredas Ramsdellas (Fredas Ramsdelas) ir Alexanderis Rudensky (Aleksanderis Rudenskis) iš Niujorke įsikūrusio Sloano-Ketteringo (Slouno- Keteringo) memorialinio vėžio centro pasidalys 6 mln. Švedijos kronų (per 630 tūkst. eurų) apdovanojimą.

Premija jiems skirta už „atradimus, susijusius su T ląstelėmis, kurios atremia pavojingas imuniteto reakcijas esant artritui ir kitoms autoimuninėms ligoms“.

Ši premija kasmet skiriama vienoje srityje; šiemet ta sritis – poliartritas. Karališkoji Švedijos mokslų akademija kasmet skiria Crafoordo premiją, kuria pagerbiami pasiekimai, už kuriuos ne visada skiriama labiau žinoma Nobelio premija. Ji pavadinta pirmąjį dirbtinį inkstą sukūrusio švedo Holgerio Crafoordo (Holgerio Krafordo) garbei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.