Naktį mirė galbūt smurtą patyręs berniukas iš Vilkaviškio

Prieš metus Vilkaviškyje, spėjama, žiauriai sumuštas berniukas ketvirtadienio naktį Kauno klinikose mirė. Tai patvirtino Kauno klinikų Viešosios komunikacijos tarnybos specialistės. Mama su žurnalistais bendrauti atsisako, todėl daugiau informacijos suteikti gydymo įstaiga negali.

Mirtinai sumuštas penkiametis Kauno klinikose mirė.<br>G.Šiupario nuotr.
Mirtinai sumuštas penkiametis Kauno klinikose mirė.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-09 14:10, atnaujinta 2017-04-08 08:02

Tąsyk Kauno klinikų medikai skambino pavojaus varpais – keturmetis patyrė kraupų smurtą, todėl liko neįgalus. Tačiau pareigūnai patikėjo suluošinto berniuko motina ir jos sugyventiniu. Šie tikino, kad vaikas nusirito nuo laiptų. Kauno apygardos prokuratūra patikėjo šia versija ir tyrimą nutraukė.

Pilviškių seniūnijos seniūnas Vytautas Judickas tuomet pasakojo, kad iki keturmečio sužalojimo dėl šeimos nebuvo problemų: „Neatrodė, kad ją reikėtų stebėti ar įtraukti į rizikos sąrašus. Ištiko šokas, kai sužinojome, kas atsitiko vaikui.“ V.Judickas prisiminė, kad 2015-ųjų gruodį vaiką į Vilkaviškio ligoninę nuvežė patys sugyventiniai. Jie teigė, kad mažylis nukrito nuo laiptų.

Esą tąsyk medikai apžiūrėjo berniuką ir išleido į namus. Maždaug po savaitės vaikas ėmė alpti, jam prasidėjo traukuliai. Iš Vilkaviškio ligoninės komos būklės berniukas buvo skubiai išvežtas į Kauno klinikas ir ilgai gydytas. Kauno klinikų socialinė darbuotoja Andželika Balčiūnienė visoms tarnyboms pranešė apie žiauriai sumuštą vaiką: „Ir paprastam žmogui buvo matomos įvairaus dydžio mėlynės. Vienos naujesnės, kitos senesnės. Didelio mokslo išeiti nereikia, kad pamatytum, jog šis vaikas buvo nuolat mušamas.“

Vilkaviškio policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą, bet jį po kelių mėnesių nutraukė Kauno apygardos prokuratūra.

„Liko neįgalus visam gyvenimui: sunkiau vaikšto, sutriko kalba, – pasakojo viena moteris, pažįstanti šią šeimą. – Jei prokurorai pradėjo aną tyrimą judinti, tai gal ką nors ir ras. Berniuko motina yra labai uždaro būdo, iš jos sunku ką nors išpešti. Ar jai ką sakysi, ar ne, ji vis tiek padarys savaip.“

Pastaruoju metu berniukas su motina buvo ligoninėje. Po sunkios traumos išgyvenusiam vaikui dažnai reikėdavo įvairios medikų pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.