Baltijos šalių reprodukcinės medicinos specialistai apžvelgė pagalbinio apvaisinimo aktualijas

Praėjusį savaitgalį rugsėjo mėn. 21-23 d. Estijoje, Tartu mieste, vyko Baltijos šalių vaisingumo asociacijos (Baltic Fertility Society (BFS)) konferencija.

Vienas iš Baltijos šalių vaisingumo asociaciijos uždavinių yra spręsti nevaisingumo gydymo problemas, etikos ir politikos klausimus, apimančius reprodukcinę mediciną.<br> 123rf nuotr. 
Vienas iš Baltijos šalių vaisingumo asociaciijos uždavinių yra spręsti nevaisingumo gydymo problemas, etikos ir politikos klausimus, apimančius reprodukcinę mediciną.<br> 123rf nuotr. 
 Baltijos šalių vaisingumo asociacijos tarybos narė Dr. Živilė Čerkienė.
 Baltijos šalių vaisingumo asociacijos tarybos narė Dr. Živilė Čerkienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 2:15 PM

Pirmą kartą istorijoje renginys organizuotas kartu su tarptautine vaisingumo asociacijų federacija (International Federation of Fertility Societies (IFFS)), jungiančia net 65 organizacijas visame pasaulyje.

Baltijos šalių vaisingumo asociacija įkurta 2010 m. Romoje vienija Lietuvos, Latvijos, Estijos reprodukcinės medicinos specialistus: gydytojus, embriologus, mokslininkus, bendrosios praktikos slaugytojus.

Baltijos šalių vaisingumo asociacijos tarybos narė Dr. Živilė Čerkienė sako, kad pagrindinis asociacijos tikslas – vystyti narių profesinį tobulėjimą bei skatinti bendradarbiavimą tarp Baltijos šalių pagalbinio apvaisinimo srityje.

Vienas iš uždavinių yra spręsti nevaisingumo gydymo problemas, etikos ir politikos klausimus, apimančius reprodukcinę mediciną. Kaip taigė pašnekovė, nors BFS konferencija jau rengiama ketvirtą kartą, tačiau šįsyk be Baltijos šalių pranešėjų joje patirtimi dalinosi aukščiausio lygio srities specialistai iš Jungtinės Karalystės ir Suomijos.

Konferencijos metu buvo aptartas nevaisingos poros tyrimų planas ir gydymo taktika; ląstelių šaldymo ir genetinių tyrimų naujovės bei nevaisingumo paplitimo pasaulyje mastas.

IFFS prezidentas Richardas Kennedy pateikė vaikų, gimusių po pagalbinio apvaisinimo, sveikatos analizę.

Didelio susidomėjimo sulaukė Baltijos šalių pagalbinio apvaisinimo įstatymų apžvalga.

Tris dienas trukusios konferencijos metu be paskaitų vyko ir praktiniai užsiėmimai, kuriuose buvo nagrinėjamos darbe pasitaikančios sudėtingos situacijos, pateikiami galimi sprendimo būdai. Bandyta atsakyti į klausimą ką daryti kai gydymas nėra sėkmingas.

Dr. Ž.Čerkienės teigimu tarp 214 konferencijos dalyvių buvo gausus būrys Lietuvos reprodukcinės medicinos specialistų, atstovaujančių tiek valstybinius tiek privačius akušerijos-ginekologijos bei nevaisingumo gydymo centrus.

Renginiu susidomėjo ne tik svečiai iš rytų ir vakarų Europos, bet ir specialistai iš JAV.

Tokių susitikimų metu įgytos žinios bei išgirstos naujovės leidžia siekti geriausių rezultatų teikiant pagalbinio apvaisinimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Honest Insights in Sustainability Reporting