Keleiviai neužleido neįgaliajam vietos, tad vairuotojas nutarė juos pamokyti

Vieno autobuso vairuotoją, pamokiusį nesupratingus keleivius, kurie neužleido vietos ratukuose sėdinčiam vyrui, socialiniuose tinkluose dabar visi vadina herojumi.

Prancūzas Francoisas Le Berre'as, kenčiantis nuo išsėtinės sklerozės ir todėl galintis judėti tik neįgaliojo vežimėliu.<br>Facebook.com/francois.leberre nuotr.
Prancūzas Francoisas Le Berre'as, kenčiantis nuo išsėtinės sklerozės ir todėl galintis judėti tik neįgaliojo vežimėliu.<br>Facebook.com/francois.leberre nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 10:06 PM

Prancūzas Francoisas Le Berre'as, kenčiantis nuo išsėtinės sklerozės ir todėl galintis judėti tik neįgaliojo vežimėliu, vieną dieną Paryžiaus priemestyje norėjo važiuoti autobusu. Tačiau niekas iš keleivių nesiteikė pasitraukti, kad neįgaliajam užleistų vietą.

Autobuso vairuotojas, kurio vardas neskelbiamas, pamatęs, kas vyksta, paprašė visų keleivių išlipti.

Tada jis suteikė galimybę neįgaliam vyrui užimti vietą autobuse, uždarė duris ir nuvažiavo su vieninteliu savo keleiviu.

Apie tokį vairuotojo poelgį F.Le Berre'as parašė socialiniuose tinkluose „Twitter“ ir „Facebook“. Jo įrašą išplatino socialinio tinklo „Twitter“ paskyra „Accessible Pour Tous“ (liet. „Prieinama visiems“), skirta neįgaliųjų teisėms ginti.

Įraše rašoma: „Vakar, bandant įlipti į autobusą Paryžiuje, niekas nepasislinko, kad man liktų vietos. Kadangi nė vienas nepasislinko, vairuotojas atsistojo ir pasakė: „Viskas! Autobusas daugiau nevažiuos. Išlipam!“ Po to jis priėjo prie manęs ir pasakė: „Galite įlipti, o visi kiti lauksite kito autobuso!“

Šia F.Le Berre'o žinute vien socialiniame tinkle „Facebook“ buvo pasidalinta 1 tūkst. 380 kartų ir ji sulaukė per 1 tūkst. reakcijų. „Twitter“ tinkle ji sulaukė net 13,3 tūkst. patiktukų ir 5,6 tūkst. pasidalijimų.

Dauguma internautų gyrė vairuotoją ir keikė nemandagius keleivius.

„Reikia apdovanoti šį vairuotoją“, – siūlė vienas „Facebook“ vartotojas.

„Šis vairuotojas parodė žmogiškumą ir už tai jam pagarba. Nepaisant nieko, yra dar gerų žmonių“, – rašė kitas.

„Bravo vairuotojui, gėda keleiviams“, – rašė „Twitter“ vartotojas.

Tiesa, kitas jam atsakė: „O tu juk irgi nepasitrauktumei“.

Paryžiaus autobusuose judėjimo negalią turintiems žmonėms papratai išskiriamos 1-2 vietos. Kai prireikia, keleiviai privalo jas atlaisvinti, kad tomis vietomis galėtų pasinaudoti judėjimo negalią turintys asmenys, aiškinama interneto portale BBC.

Paryžiaus autobusų valdytoja, kompanija RATP, paprašė visuomenės padėti surasti supratingąjį vairuotoją.

Šis prašymas suneramino socialinių tinklų vartotojus, kurie ėmė nuogąstauti, kad vairuotojas už tokį poelgį gali būti nubaustas.

Tačiau RATP teigia, kad apie tai negali būti nė kalbos, nes vairuotojas stengėsi kaip įmanoma užtikrinti geriausias sąlygas keleiviui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.