Pensininką nubaudė už tai, kad 5 metus šimtus kartų kvietė greitąją be reikalo

73 metų pensininkui atsirūgo penkerius metus trukusios linksmybės, kuomet jis be reikalo šimtus kartų kvietėsi greitąją medicinos pagalbą.

Johnas Harvey (dešinėje) į ligoninę per pastaruosius penkerius metus buvo nuvežtas net 149 kartus, bet jam nė karto neprireikė gydymo.<br>123rf ir Pietų Velso policijos nuotr.
Johnas Harvey (dešinėje) į ligoninę per pastaruosius penkerius metus buvo nuvežtas net 149 kartus, bet jam nė karto neprireikė gydymo.<br>123rf ir Pietų Velso policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-16 06:31

Jo elgesys pripažintas, kaip keliantis grėsmę visuomenei ir už tai jis buvo nuteistas 20 mėnesių kalėti.

Kaip rašo BBC, 73 metų Johnas Harvey iš Svonsio miesto pietų Velse, Jungtinėje Karalystėje, į ligoninę per pastaruosius penkerius metus buvo nuvežtas net 149 kartus, bet jam nė karto neprireikė gydymo, o greitajai visa tai atsiėjo 46 tūkst. 383 svarus (53,33 tūkst. Eur).

Svonsio karališkasis teismas išsiaiškino, kad per penkerius metus pensininkas greitajai skambino net 314 kartų. Kartais jis prašydavo ir kitų žmonių jam iškviesti medikus.

J.Harvey už nusikalstamą savo elgesį buvo nubaustas kalėti, tokiu būdu stengiantis apsaugoti jį nuo pagundų rinkti greitosios pagalbos numerį.

Prokurorė Helen Randall pasakojo, kad kartą J.Harvey dviejų žmonių paprašė iškviesti jam greitąją, sumelavęs, neva jį ištiko širdies smūgis.

Atvykę paramedikai rado vyrą sveikutėlį sėdintį savo svetainėje ir gurkšnojantį viskį.

H.Randall sakė, kad paramedikai sugaišo 302 valandas be reikalo nuveždami J.Harvey į ligoninę, iš kur jis dažniausiai išeidavo nė neapžiūrėtas.

Teismas išklausė ir psichiatro išvadų, bet šis nerado jokių psichikos sutrikimų, skatinusių vyrą taip elgtis.

J.Harvey advokatas Craigas Jonesas sakė, kad klientas pagaliau suprato negalėsiantis skambinti į greitąją be jokios priežasties.

Tuo metu teisėjas Paulas Thomasas teisiamajam sakė: „Tiesiog nesuprantu, kodėl taip elgėtės. Jūs keliate grėsmę visuomenei. Vienintelis galimas paaiškinimas yra tik toks, kad tampate tikru blogiu išgėręs.

Mes visi žinome, kokia reikalinga yra medikų pagalba ir jūs taip smagindamasis su greitąja kitų gyvybei kėlėte pavojų“.

Teisėjas P.Thomas uždraudė J.Harvey skambinti greitajai telefonu 999 ateinančius penkerius metus be jokios rimtos priežasties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.