Į Privalomojo sveikatos draudimo tarybą įtraukta SAM kanclerė O. Vitkūnienė

Ministrų kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui į Privalomojo sveikatos draudimo (PSD) tarybos sudėtį įtraukti laikinąją SAM kanclerę, Asmens sveikatos departamento Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus vedėją Odetą Vitkūnienę. Ji pakeis iki šiol taryboje dirbusią SAM Sveikatos strateginės plėtros skyriaus vedėją Rimą Vaitkienę.

Laikinoji SAM kanclerė, Asmens sveikatos departamento Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus vedėja Odeta Vitkūnienė.<br>SAM nuotr.
Laikinoji SAM kanclerė, Asmens sveikatos departamento Pirminės sveikatos priežiūros ir slaugos skyriaus vedėja Odeta Vitkūnienė.<br>SAM nuotr.
Sveikatos apsaugos ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Sveikatos apsaugos ministerija.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2018, 2:51 PM, atnaujinta Nov 21, 2018, 6:28 PM

Pagal dabar galiojančią tvarką, Vyriausybė į PSD tarybą deleguoja penkis valstybės institucijų atstovus: Sveikatos apsaugos ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Finansų ministerijos, Vyriausybės kanceliarijos ir Valstybinės ligonių kasos prie SAM (VLK).

Iš viso tarybą sudaro 15 narių: penki draudėjų (darbdavių) atstovai, penki apdraustųjų atstovai bei minėtų valstybės institucijų atstovai.

Pagrindinės Tarybos, kaip patariamosios institucijos, funkcijos – teikti SAM siūlymus ir išvadas dėl asmens sveikatos priežiūros paslaugų, apmokamų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto, PSDF biudžeto sudarymo bei paskirstymo, teritorinių ligonių kasų ir gydymo įstaigų sutarčių bei teritorinių ligonių kasų ir vaistinių sutarčių sudarymo tvarkos, nagrinėti VLK finansinę ir ekonominę veiklą, kitus privalomojo sveikatos draudimo klausimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Introduction to Green Finance Institute